Gerald Zwanenburg van Be the Man
Gerald Zwanenburg van Be the Man Nita van Wijngaarden

Zondag weer lekker shoppen: Gorinchem is er helemaal klaar voor

Zakelijk

GORINCHEM De Gorinchemse ondernemers kijken uit naar aanstaande, zondag 30 januari. Dan gaat de stad tussen 12.30 en 17.00 uur na lange tijd weer bruisen en is de gezelligheid terug. Een groot aantal winkeliers heeft met elkaar afgesproken om zeker open te zijn en de horeca staat te springen om een duit in het zakje te doen. Het parkeren is in alle parkeergarages zoals altijd tijdens koopzondag gratis.

Gerald Zwijnenburg (26) van mannenmode Be the Man is een van de deelnemende ondernemers die de deuren van zijn winkel open zet. Ondanks dat hij al een aantal dagen open is, kijkt hij toch uit naar zondag. ,,Dankzij mijn vaste klanten heb ik kunnen overleven. De webshop www.betheman.nl liep ook gewoon door. Maar er ligt nog wel een grote voorraad in de volle winkel. Daarom is de complete wintercollectie in de sale. Er zit voor iedere man wel een leuke aanbieding tussen. Het eiland in het midden van de winkel is bestemd voor de nieuwe collectie, ook die is binnen. Het ziet er allemaal netjes en overzichtelijk uit. Iedere klant heeft keuze te over, we laten het graag zien.’’

Hij showt een prachtige winterjas met fikse korting, wijst naar een grote stapel truien, legt wat broeken netjes bij elkaar en vertelt dat iedere bestaande en nieuwe klant meer dan welkom is om zijn voordeel te halen.

Ik hoop zondag veel bekende gezichten terug te zien en oude klanten te ontmoeten

Gerald opende anderhalf jaar terug zijn mannenmodezaak Be the Man aan de Gasthuisstraat 56 in Gorinchem en wil nu gewoon door. Hij heet elke man met een lach en een gezellig praatje welkom voor kleding en advies.

Gerald: ,,Ik ben blij dat ik mijn winkel weer open heb en mag doen wat ik leuk vind om te doen: ondernemen. Ik hoop zondag veel bekende gezichten terug te zien en oude klanten te ontmoeten. Iedereen is meer dan welkom. Ik kijk ernaar uit.’’

SAAMHORIGHEIDSGEVOEL Het organiseren van de Gorinchemse koopzondag na de lockdown heeft het saamhorigheidsgevoel onder de ondernemers zeker versterkt. Gezamenlijk ondernemen, sfeer maken en gewoon genieten van de gepaste drukte op deze dag.

Het is een Gorinchemse traditie dat de laatste zondag van de maand koopzondag is. En in de binnenstad van Gorinchem heeft zo’n speciale dag altijd net even een ander sfeertje, omdat het verleden, het heden en het vrije gevoel op deze dag nog meer versterkt worden door het open zijn van een leuk aantal speciaalzaken.

VERSPREIDING Nita van Wijngaarden, binnenstadsmanager en evenementencoördinator van de Stichting Gorinchem Citymarketing benadrukt: ,,In deze periode is de aankomende koopzondag ook goed voor de verspreiding van het winkelend publiek. Op zaterdag is het van oudsher altijd al wat drukker in de stad en met de extra zondag er bij wordt de mogelijkheid om even gezellig de binnenstad te bezoeken nog groter. Alle ondernemers houden zich wel strikt aan de dan geldende regels.’’

De winkels in Gorinchemse binnenstad zijn op koopzondag 30 januari extra open tussen 12.30 en 17 uur. Parkeren is in alle parkeergarages gratis.

Gerald Zwanenburg van Be the Man
advertentie