Afbeelding
Prometeus

Column De Boekenkist: Geef een boek cadeau!

2 februari 2022 om 13:54 Zakelijk

11 februari start de jaarlijkse leesbevorderingsactie Geef een boek cadeau! Al een aantal jaren is er door deze actie een klassiek jeugdboek te koop voor een minimale prijs. Het doel van de actie is dat alle kinderen in Nederland hun eigen boekenplankje kunnen vullen. Ook als er in hun gezin weinig geld voor handen is. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen vaker een boek oppakken als het van hen zelf is.

Wilt u nu ook meehelpen om dit doel te bereiken? Kom dan naar de winkel en koop één of meerdere boeken en deel ze uit in uw omgeving. En als u niet weet aan wie u het zou willen geven? Geen probleem. U kunt ook boeken doneren in de winkel. U koopt een boek, laat het bij ons achter in de winkel en wij zorgen dan dat de boeken terecht komen bij gezinnen die het niet altijd makkelijk hebben.

Dit jaar is er gekozen voor Het Achterhuis van Anne Frank. Te koop voor slechts €2,99. Wereldwijd is Het Achterhuis één van de meest gelezen boeken. Het staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst voor documenten van Unesco. Er zijn meer dan 16 miljoen boeken van verkocht en het is in meer dan 30 talen vertaald. Dit jaar is het 75 jaar geleden dan het boek voor het eerst verscheen. Anne Frank scheef van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 in haar dagboek. Eerst alleen voor zichzelf, maar later besloot ze dat ze na de oorlog een verhaal wilde schrijven. Hiervoor zou haar dagboek als basis dienen. Zover kwam het nooit. Ze stierf in maart 1945 op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. 

Dieters tips voor deze maand:

Het Achterhuis – Anne Frank €2,99 Het actieboek.

Verzamelde Werken – Lydia Sandgren €32,00 Een Zweedse familiegeschiedenis.

Groenten – Mari Maris €42,50 Een mooi nieuw vega(n) kookboek.

advertentie
advertentie