Irma Smulders van Wereldse Boeken
Irma Smulders van Wereldse Boeken Nita van Wijngaarden
column koopzondag

Kerstsfeertje in aanloop naar de lente: Wereldse Boeken gaat ‘verloren’ Kerst inhalen

Zakelijk

GORINCHEM Eigenaar Irma Smulders van Wereldse Boeken loopt te glimmen. Ze gaat samen met de andere winkeliers van de Langendijk de ‘verloren’ Kerst inhalen. Op zaterdag 26 en koopzondag 27 februari vieren alle ondernemers een eigen feestje met dito aanbiedingen om de tijd even terug, en daarna weer snel vooruit te zetten.

Irma: ,,Tijdens onze laatste winkeliersvergadering bespraken we dat we het toch wel erg jammer vonden dat we de Kerst gemist hadden. Maar daarna kwamen we ook weer gezamenlijk tot de conclusie dat we deze periode samen met een vette knipoog ook in kunnen halen. We maken het op zaterdag en de koopzondag extra gezellig, porren de horeca nog een beetje extra op en zorgen zelf voor een aanlokkelijk sfeertje. Dus ook feest op koopzondag, ik denk dat we daar met z’n allen wel een beetje aan toe zijn.’’

Irma is de bevlogen eigenaar van Wereldse boeken. Een winkel met een geheel eigen sfeer en niet alleen gespecialiseerd in reis-, kook- en kinderboeken, maar ook de verkoop van tweedehands en gewilde lp’s, cd’s én leuke nieuwe vintage kleding. Merken als King Louie, Tante Betsy, Blutsgeschwister, Tranquillo en 4funkyflavours maken met hun eigenwijze mode de wereld zeker een stukje leuker.

Koopzondag voelt in Gorinchem speciaal, altijd op de laatste zondag van de maand

,,Kook, lees en reis de hele wereld rond in je eigen stijl.’’ De Gorinchemse onderneemster lacht en gaat door: ,,Wie bij ons binnenloopt zit gegarandeerd goed. Nieuwkomers moeten vaak even landen als ze binnenkomen. Ze weten niet waar te beginnen en worden steeds enthousiaster. We draaien altijd muziek in de winkel vanaf de draaitafel, laten de klant lekker snuffelen door het aanbod en vooral genieten van de sfeer.’’

Koopzondag voelt in Gorinchem speciaal, altijd op de laatste zondag van de maand. Door de romantische sfeer van de binnenstad, het makkelijke, gratis parkeren en het grote aanbod aan speciale winkeltjes, komen zowel inwoners van Gorinchem als bezoekers uit de regio en toeristen graag even winkelen.

De Gorinchemse ondernemers grijpen deze keer hun kans om naast de zaterdag ook van de koopzondag op 27 februari een feestje te maken. De één zet de ski’s buiten, de ander heeft leuke winterse aanbiedingen bedacht en nummer drie gaat voor extra glans en glamour. Irma verheugt zich samen met haar collega-ondernemers en -niet te vergeten- de horeca op een enerverend, winters aangekleed weekend, waarin warmte en gezelligheid centraal staan.

De winkels in Gorinchemse binnenstad zijn op koopzondag 27 februari open tussen 12.30 en 17.00 uur. Parkeren is in alle parkeergarages gratis.

advertentie