Eerder reed in diverse wijken in Gorinchem de Ondermijningsbus om aandacht te vragen voor het onderwerp
Eerder reed in diverse wijken in Gorinchem de Ondermijningsbus om aandacht te vragen voor het onderwerp Gemeente Gorinchem

Ondernemersbijeenkomst over ondermijning criminaliteit

23 januari 2023 om 15:23 Zakelijk

GORINCHEM De gemeente Gorinchem houdt woensdag 1 februari van 17.00 tot 21.00 uur in de Evenementenhal een dinerbijeenkomst over ondermijning, speciaal voor ondernemers van bedrijventerreinen. Een veilig en vitaal bedrijventerrein is een randvoorwaarde voor een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. Ondermijnende criminaliteit doet daar afbreuk aan. Gemeente Gorinchem werkt samen met haar partners aan het voorkomen, signaleren en aanpakken van georganiseerde criminaliteit. 

Drugsopslag, gestolen goederen, wapens of slaapplekken voor arbeidsmigranten. Zaken die regelmatig op bedrijventerreinen aangetroffen worden en vaak verband houden met ondermijnende criminaliteit. Bewust of onbewust faciliteren ondernemers en verhuurders criminaliteit met alle risico’s van dien. Door de aanwezigheid van verschillende branches en door de afwezigheid van de overheid kan een structuur ontstaan die zich leent voor criminele activiteiten. 

Gorinchem wil ondernemers bewust maken van ondermijnende criminaliteit. Hoe herken je signalen en wat kun je hier vervolgens mee doen. Tijdens de bijeenkomst op 1 februari licht burgemeester Melissant toe wat gemeente Gorinchem allemaal doet om ondermijning aan te pakken. Daarnaast komen gedurende de bijeenkomst diverse deskundigen aan het woord over veilig ondernemen op bedrijventerreinen. Wat de werkwijze is van Meld Misdaad Anoniem en hoe je hier als ondernemer gebruik van kunt maken. 

Misdaadverslaggever Paul Vugts van Het Parool spreekt tijdens de bijeenkomst een uur lang over de wereld van ondermijning en de manier waarop criminelen te werk gaan. Naast misdaadverslaggever is Vugts schrijver van meerdere succesvolle boeken over de Amsterdamse onderwereld en maker van De Taghi Podcast. Ook ondernemers van elders kunnen deelnemen, aanmelden vóór 25 januari kan via ondernemersbijeenkomst@gorinchem.nl.

advertentie
advertentie