Loïc van Prooijen (20) en Jurre Koster (19) zijn de oprichters van StartUp Stijen.
Loïc van Prooijen (20) en Jurre Koster (19) zijn de oprichters van StartUp Stijen. Stijen
Startup van de maand

Een baan bij Stijen - Jongeren in een tussenjaar kunnen aan de slag

13 maart 2023 om 13:21 Zakelijk

GORINCHEM Loïc van Prooijen (20) en Jurre Koster (19) zijn de oprichters van startup Stijen. Een uitzendbureau voor jongeren en jongvolwassenen die een tijdelijke (bij)baan zoeken en op hun eigen niveau willen werken. De heren hebben Gorinchem en directe omgeving als hun werkgebied verklaard, zodat alle werkgevers bij voorkeur op de fiets en zonder auto bereikbaar zijn.

Jurre vertelt dat hij in het verleden regelmatig zijn handen liet wapperen op festivals en andere evenementen. Hij bouwde daar een eigen netwerk op en dat bleef niet onopgemerkt. Toen na Corona de regels losgelaten werden, werd hij gevraagd om zelf een groep samen te stellen om tijdens verschillende evenementen mee aan de slag te gaan. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd.

Jurre sprak met Loïc over de toekomst en samen besloten ze een eigen onderneming op te zetten: Stijen. De heren volgen allebei een bedrijfskundige studie en zijn regelmatig actief in het studentenleven. Ze inventariseerden binnen hun eigen netwerk en gingen in de zomer van 2022 vol aan de slag. Tevens troffen ze hun voorbereidingen voor de stille wintermaanden om in deze tijd jongeren aan het werk te houden. En dat gaat ze voor de wind.

Wij zoeken een passende baan voor ze en -ook belangrijk- betalen een goed salaris

Jurre: ,,We komen regelmatig jongeren tegen die een halfjaar niets te doen hebben. Ze vinden het dan zonde om zich zolang te vervelen. Wij zoeken een passende baan voor ze en -ook belangrijk- betalen een goed salaris.’’

Om hun succes enigszins te begrenzen, stellen ze zich tot doel dat een aspirant-opdrachtgever bij voorkeur in de buurt van Gorinchem gevestigd is. Net als de twee ondernemers zijn het vaak jongeren die, ofwel net hun middelbare school hebben afgerond, ofwel in een tussenjaar zitten, ofwel een paar dagen naast hun studie tijd over hebben, en een baan zoeken die daar bij past.

Loïc: ,,Onlangs hebben we een jongvolwassene ondergebracht bij een ondernemer die ondersteuning voor administratieve werkzaamheden zocht. Inmiddels werkt zij ook als sales support en helpt ze bij de marketing. Ze is helemaal ingewerkt.’’

De heren benadrukken dat juist hun bedrijfskundige studie ervoor gezorgd heeft dat aan alle randvoorwaarden wordt voldaan. Zo hebben ze een samenwerking met een pay-roll organisatie opgestart. De juridische kant is goed geregeld en de volgende stap is het realiseren van een bescheiden eigen kantoor.

De werving van de jongeren gaat automatisch. Kennismaken kan via onlinekanalen en via whatsapp wordt menig nieuwe klus de wereld in geslingerd. Voor beide ondernemers de ideale werkwijze, want met snel communiceren is voor iedereen de status van het aanbod duidelijk. Zelf kunnen ze ook nog aandacht aan hun eigen studie besteden, want de voorwaarden van één van de ouders was wel dat die niet onder hun succes mocht lijden. Het is voor Loïc en Jurre juist een extra impuls om efficiënt, doelgericht, maar ook persoonsgericht te werk te gaan.

Meer info: www.stijen.nl of neem contact op via LinkedIn.

Ook extra media-aandacht krijgen als Startup van de maand in DeStadGorinchem.nl? Neem contact op met media-adviseur Gea Plugers: 0184-448973, 06-55706853 of g.plugers@bdu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie