Afbeelding
Adelien Bakker

Adelien Bakker Kunstenaar van de maand maart in Kunst bij Karel Gorinchem

5 maart 2023 om 13:42 Kunst

GORINCHEM In maart staat in Galerie Kunst bij Karel, Langendijk 88, de in Gorcum bekende kunstenaar Adelien Bakker centraal. Zij is een voorbeeld van een autodidact die er volop in slaagt kennis die is opgedaan via andere opleiding, in haar geval die tot bloemist, om te zetten in beeldende kunst. In haar figuratieve werk komt haar liefde voor de natuur tot uiting. Dat in het bijzonder dieren Adelien inspireren is te zien aan de fraaie schilderijen waarin katten en honden centraal staan. Fijn gedetailleerd en regelmatig met een vleugje humor! In een schilderij van een ‘Ballerina aan de barre’ komt haar raakvlak met andere kunsten duidelijk naar voren.

Adeliens zoektocht naar het gebruik van vroeger gebruikte materialen resulteerde in het winnen van een originaliteitsprijs. Dat gebruikt zij weer als inspiratiebron voor verder materiaalonderzoek. De door haar gebruikte ondergrond is ook uiteenlopend: van doek tot oude panelen. Een andere inspiratiebron wordt gevormd door de reacties van belangstellenden in haar werk: bij velen vormen de door gemaakte afbeeldingen van dieren een warme aankleding van woonvertrekken. En uiteraard kunt u uw dier door haar laten vereeuwigen op het doek!

Galerie ‘Kunst bij Karel’, Langendijk 88 in Gorinchem, is geopend iedere vrijdag en zaterdag van 11 – 17 uur en op de 2e en 4e zondag van de maand van 13 – 17 uur. En maar al te vaak zijn de kunstenaars aanwezig om toelichting op hun werk te geven!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie