Het serviceteam van Mulder Gorinchem
Het serviceteam van Mulder Gorinchem

‘Mulder is een totaalconcept waar mensen centraal staan’

9 mei 2023 om 11:26 Zakelijk

GORINCHEM Het is alweer twee jaar geleden dat Mulder de Peugeot en Citroën activiteiten van Visscher PGH Autogroep in Gorinchem heeft overgenomen. De overgang is zo vloeiend verlopen dat klanten en ook medewerkers hier nauwelijks iets van gemerkt hebben.

Samen met salesmanager Tim Könemann en servicemanager Dirkjan Hoekmeijer blikken we terug naar de afgelopen twee jaar, maar kijken we vooral vooruit. Want dat de toekomst nog mooie dingen voor Mulder en haar klanten en medewerkers zal brengen, staat voor de heren wel vast.  

MOOIE ONTWIKKELINGEN BIJ MULDER

Al jarenlang is Tim Könemann verbonden aan de Peugeot en Citroën dealer in Gorinchem. De salesmanager vertelt over de overgang: ,,Klanten en medewerkers zijn bij Mulder in een warm bad terecht gekomen en dat bad is niet afgekoeld. De veranderingen zijn nauwelijks merkbaar geweest, en die er wel zijn, brengen alleen maar voordelen met zich mee.” 

VOORDELEN

Uiteraard zijn we benieuwd naar die voordelen. Tim legt uit: ,,Zowel onze zakelijke als particuliere klanten profiteren van de aanvullende diensten die wij als onderdeel van Amega kunnen bieden. Naast de diverse dealerbedrijven van verschillende merken opereren er namelijk ook schadeherstelbedrijven, een leasemaatschappij en leveranciers voor laadoplossingen, bedrijfswageninrichting, autoverhuur en (lease)fietsen onder één vlag. Verder kunnen wij door het brede merkenpalet altijd een alternatief bieden, waardoor we zelden nee hoeven te verkopen. Daarnaast kunnen klanten ook voor lease (zakelijk en privé) tegen aantrekkelijke tarieven en jonge kwaliteitsoccasions bij ons terecht.”

ELEKTRISCHE EN WATERSTOFAUTO’S

Tim vertelt dat er bij Mulder een ruime keuze aan elektrische modellen is en dat de vraag daarnaar alleen maar toeneemt. Dat moet ook wel want per 2025 zal er van elk Peugeot- en Citroën-model een elektrische variant verkrijgbaar zijn. En de merken Peugeot en Citroën hebben aangekondigd dat zij vanaf 2030 geen benzineauto’s meer zullen produceren. ,,We zien dat de opvolger van elk model in een elektrische variant op de markt komt. Elk nieuw model zal een groter accupakket met meer actieradius krijgen”, aldus Tim. Hij vervolgt: ,,En dat is nog niet alles. Wij verwachten dat het niet lang meer zal duren voordat Peugeot en Citroën de eerste waterstofauto uitbrengen.”

PEUGEOT EN CITROËN

Het is dus wel duidelijk dat de ontwikkelingen bij autofabrikant Stellantis niet stilstaan. En omdat Stellantis naast Peugeot en Citroën nog twaalf andere automerken produceert, is de verwachting dat er in de toekomst nog meer merken te bewonderen zullen zijn bij Mulder. Maar voorlopig werken Tim en de andere verkoopcollega’s Bernard en Ralph zeer prettig met de huidige merken. ,,Bij Citroën krijg je veel waar voor je geld en geniet je van het echte Franse comfort. Peugeot staat daarnaast bekend om haar sportieve en rijk uitgeruste auto’s met een geliefd design. Niet voor niets was de 208 de bestverkochte auto van het afgelopen jaar.” 

Klanten en medewerkers zijn bij Mulder in een warm bad terechtgekomen

VERBONDEN MET DE REGIO

Beide merken kunnen dus rekenen op hun eigen trouwe ‘fans’, net als dat Mulder al jarenlang kan rekenen op haar loyale klanten. En omdat dat enorm gewaardeerd wordt, doet Mulder ook graag iets terug voor de regio. Tim besluit: ,,Wij vinden het belangrijk om goede doelen, sportverenigingen, scholen en verschillende lokale evenementen te ondersteunen, omdat wij ons enorm verbonden voelen met de regio.” 

Servicemanager Dirkjan Hoekmeijer werkt reeds 21 jaar voor de Peugeot- en Citroën-dealer in Gorinchem. Ook hij heeft de overgang als zeer prettig ervaren en zegt: ,,Het gevoel van familiebedrijf is gebleven en we kunnen nog steeds rekenen op een grote, trouwe klantenkring.” Volgens Dirkjan hechten mensen in de regio veel waarde aan persoonlijk contact. ,,De sfeer bij ons is laagdrempelig en we maken dan ook graag tijd voor een praatje. Klanten komen niet alleen naar Mulder vanwege de kwaliteit, maar ook omdat ze het contact als aangenaam ervaren. Dat wat je uitstraalt krijg je terug en vertaalt zich in loyaliteit.”

WIJ MAKEN HET VISUEEL

Wat de klanten ook waarderen is de manier waarop er gewerkt wordt bij Mulder. Dirkjan kan dit wel verklaren. ,,Wij werken met een digitaal rapport. Dat houdt in dat de monteurs een auto met een tablet nalopen aan de hand van diverse vaste punten. Daarnaast ontvangt de klant een overzicht met foto’s ter verduidelijking van de gerepareerde of vervangen onderdelen. Wij maken het visueel, waardoor de klanten precies zien waar ze voor betalen. Het systeem is heel inzichtelijk en transparant en werkt echt geweldig!”

ONTWIKKELINGEN

Dat de ontwikkelingen snel gaan, is ook te merken aan de toename van elektrische auto’s in de werkplaats. En omdat elektrische auto’s om een heel ander soort onderhoud vragen, worden de monteurs continu bijgeschoold. Dirkjan: ,,Onze monteurs worden zowel extern als intern opgeleid en zijn op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen. Ze zien de vernieuwingen als een mooie uitdaging. Stellantis heeft aangekondigd dat zij vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s zullen produceren en daar zijn wij reeds goed op voorbereid. Dat betekent niet dat we in de toekomst alleen nog maar onderhoud aan elektrische auto’s zullen uitvoeren. Wij zullen auto’s met een brandstofmotor uiteraard ook blijven onderhouden en repareren. Daarnaast bieden wij voor klanten met auto’s ouder dan vijf jaar een aantrekkelijk alternatief.”

ONDERDEEL VAN AMEGA GROEP

Tot slot vertelt Dirkjan enthousiast over de extra service die Mulder als onderdeel van Amega haar klanten kan bieden. ,,Bij ons kun je voor bijna alles terecht op het gebied van mobiliteit. Veel is hetzelfde gebleven en de zaken die veranderd zijn, komen alleen maar ten goede van de klanten. Het is niet voor niets dat zowel mijn collega’s als onze klanten zich nog steeds bij ons thuis voelen. Het gaat bij ons om meer dan alleen service en de verkoop van auto’s, maar om een totaalconcept waarbij mensen centraal staan.”

Mulder Gorinchem
Vaart 1
4206 CC Gorinchem
0183 – 611 212
www.mulderautomotive.nl

Het verkoopteam van Mulder Gorinchem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie