Het mooie oude pand van De Mandarijn is gebouwd in 1566.
Het mooie oude pand van De Mandarijn is gebouwd in 1566. De Mandarijn

Column Boekhandel De Mandarijn: elk boek met aandacht uitgezocht

16 mei 2023 om 10:24 Zakelijk

GORINCHEM Elk boek dat bij De Mandarijn op tafel ligt of in de kast staat, is met aandacht uitgezocht. Soms vallen we - Inge Keppels en Emmy van Ingen - bij die keuze voor een mooie uitgave of zien we in gedachten die ene klant, waarvoor we juist dit exemplaar inkopen.

Natuurlijk kiezen we graag voor Nederlandse schrijvers en leggen stapels van hun nieuwe boek neer, maar de kast met Engelse literatuur en fantasy wordt steeds verder uitgebreid. Eveneens hebben we een ruim assortiment vertaalde literatuur, een afdeling met kinderboeken en prentenboeken, en voor liefhebbers van non-fictie proberen we het aanbod zo gevarieerd mogelijk samen te stellen. 

Ondanks de beperkte ruimte zijn de rubrieken geschiedenis, natuur en filosofie met de nieuwste titels vertegenwoordigd. En in een stad als Gorinchem, met o.a. de mooie poëzieroute mag uiteraard de poëzie niet ontbreken. Er is zowaar een kast vol met prachtige gedichtenbundels. Dat is heel fijn van onze zelfstandige positie: niemand vertelt ons dat we van een bepaald boek een bepaald aantal exemplaren moeten afnemen. En deze positie bekleedt boekhandel Mandarijn al meer dan 45 jaar!

HET STEINZIUM

‘s Zomers blazen we wat meer lucht tussen de boeken; we lezen verhalen die ons, romantisch of spannend, als vanzelf meevoeren naar een andere wereld, een andere tijd. Of misschien lezen we juist in alle rust een mooie klassieker, die al zo lang op het lijstje stond. Klassiekers, voor jeugd en volwassenen, kregen een speciale plaats in Het Steinzium, genoemd naar Pieter Steinz (1963-2016), voormalig hoofdredacteur boeken NRC. De gids voor de wereldliteratuur, die hij samen met zijn dochter Jet Steinz schreef, is hierbij onze leidraad en inspiratiebron.

Naast de mooie boeken bent u bij ons eveneens aan het goede adres wanneer u bijzondere kaarten zoekt, fraaie notitieboeken of briefpapier.

In de volgende column vertellen we meer over de buitenkant van ons mooie oude pand, gebouwd in 1566. Het staat momenteel in de steigers maar in juni hangen we slingers aan de gevel. Ons eerste lustrum als eigenaar van de boekwinkel, tijd voor een feestje!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie