Nieuwe eigenaar Ming Chang is blij dat Fusion weer open is en hij zijn gasten weer kan bedienen
Nieuwe eigenaar Ming Chang is blij dat Fusion weer open is en hij zijn gasten weer kan bedienen Hannie Visser-Kieboom

Sushi restaurant Fusion op de Grote Markt in Gorinchem is weer open

3 juni 2023 om 16:07 Zakelijk

GORINCHEM Op het terras van sushi restaurant Fusion op de Grote Markt straalt Ming Chang van oor tot oor. Sinds woensdag is het restaurant weer open om zijn gasten te ontvangen en van de lekkerste sushi te voorzien. Ming Chang was altijd al een vertrouwd gezicht bij Fusion, maar is thans ook de nieuwe eigenaar van het Japanse sushi restaurant. 

Najaar sloot het sushirestaurant haar deuren in afwachting van de aanvraag voor een nieuwe vergunning bij de gemeente. Deze bleef lang uit omdat niet alles in orde leek te zijn. Om die reden  hield Fusion eind november nog een protestopening in de hoop dat het vergunningentraject bij de gemeente dan sneller zou verlopen. Met Ming Chang als nieuwe eigenaar kwam de vergunning dinsdag rond en kreeg hij groen licht om weer open ta gaan.  Hij kreeg bij de vergunningsaanvraag assistentie van buurman Reggie Ginus van de Hoofdwacht. ,,Toeb het met de vorige eigenaar niet lukte om de vergunning te krijgen, hebben we een nieuwe oplossing gezocht”, zo vertelt Reggie Ginus op het terras van restaurant Fusion. ,,Jammer dat het bijna negen maanden moest duren alvorens de vergunning rond was, zo mag de gemeente niet omgaan met burgers.” 

Terras

Ming Chang is geen onbekende voor de vaste gasten van Fusion, al zo’n zes jaar werkte hij in de zaak, hij woont ook op de verdieping boven het restaurant. Tijdens de sluiting van Fusion werkte hij tijdelijk elders, maar hij is blij dat hij nu weer zijn gasten kan bedienen. Ook gasten zijn blij, sommigen waren zelfs in tranen en vielen hem om de nek. Eigenaar Chang zoekt nog wel extra  personeel om ook weer maaltijden te bezorgen in de stad. Afhalen van sushi maaltijden kan al wel op de Grote Markt, maar ook even neerstrijken op het terras op de Grote Markt kan weer.

Horecaplein

Buurman Reggie Ginus en Ed Ligthert van de Hoofdwacht zijn blij met de heropening. ,,Je kunt beter een goede buur hebben, daarom wilden we Fusion ook altijd al helpen. We hebben Ming Chang wat adviezen gegeven voor vergunningsaanvraag en hij kreeg dinsdag eindelijk groen licht. Ook voor ons als horeca ondernemers is het fijn dat het restaurant weer open is. Op ons horeca plein - misschien wel het drukste plein van Nederland - is echt behoefte aan een concept zoals het sushirestaurant Fusion. Ook is het fijn dat het plein nu weer helemaal opgevuld is door de horeca.”

Het Japanse sushi restaurant Fusion op de Grote Markt is van dinsdag tot en met zondag geopend. Ook biedt het restaurant afhaalmaaltijden aan en binnenkort worden deze ook weer thuis bezorgd in de stad. Met de heropening kan Fusion nog wel wat extra personeel gebruiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie