Het e-bike-merk Astonic is er voor iedereen.
Het e-bike-merk Astonic is er voor iedereen. Astonic

Astonic maakt fietsen met de hand in Spijk

31 oktober 2023 om 09:47 Zakelijk

SPIJK Bij Astonic staat het gezin centraal. Of je nu jong of oud bent, een beperking hebt of niet: het e-bike-merk is er voor iedereen. De gedreven oprichters Anneke en Roel van der Velde maken de e-bikes geheel met de hand in hun werkplaats in Spijk en streven naar zoveel mogelijk naburige samenwerkingen.

In 2019 is Astonic opgericht, waar jaren eerder de basis al was gelegd met hun privéproject de Fatbike-bakfiets, de inspiratie voor hun eerste e-fatbike de Earth. Een fiets die wat betreft alle aspecten valt onder een e-bike en niet te verwarren is met de (illegale) import-fatbikes die momenteel negatief voorbij komen in het nieuws. Astonic maakt veilige fietsen voor iedereen, waarbij ze streven naar minder auto’s op de weg. Met constant oog op comfort en kwaliteit begonnen ze aan de ontwikkeling van hun merk.

KWALITEIT, SERVICE EN NEDERLANDS VAKMANSCHAP

Het Unieke aan Astonic is dat ze alles zelf doen, van tekening tot levering. Voor de frames gebruiken ze lichtgewicht aluminium, wat volledig met de hand gelast wordt met de TIG-methode, een methode die je in Europa niet veel meer ziet. Na het parelstralen en coaten wat plaatsvindt in Gorinchem, keren de frames terug bij Astonic om met de hand voorzien te worden van zorgvuldig geselecteerde componenten. Op deze manier kan Astonic duurzame kwaliteitsfietsen garanderen, die bijdragen aan minder auto’s op de weg.

Astonic richt zich anders dan hun “collega’s” op de stabiele dertiger die met hun kinderen veilige kilometers wegtrappen en hun tweede auto ruilen voor een Astonic. Ouderen voor wie het op- en afstappen bij stoplichten te moeilijk wordt, geeft Astonic mobiliteit terug. Mensen met lichamelijke klachten of beperkingen, krijgt Astonic weer pijnvrij op de fiets door de grote mogelijkheid wat betreft klant specifieke wensen.

Duurzaamheid en het verminderen van CO2-uitstoot zijn belangrijk bij Astonics productie. Iedereen vanaf 6 maanden oud – in dat geval in een kinderzitje- kan op een fiets van het merk. Astonic is het enige e-fatbike merk ter wereld dat framematen beschikbaar heeft en samen met het grote assortiment aan accessoires zijn de modellen net zo praktisch als de gangbare fiets of e-bike. Zo houden de fietsen mensen uit de auto, met een oplossing voor het hele gezin.

Door de dikke banden zijn de fietsen van Astonic stabieler en veiliger als de gangbare e-bike, verzekeringstechnisch vallen ze volledig onder de e-bike en dit maakt dat Astonic geen problemen ondervindt met het afsluiten van een diefstal verzekering.

CUSTOM MADE

Het zelf maken van de frames stelt Astonic in staat custom made fietsen te bieden. Dit is de grootste en leukste uitdaging van het merk. Zo hebben ze al een fiets mogen maken voor een klein persoon (dwerggroei) en iemand met twee beenprotheses. Kostbare projecten, maar met zoveel voldoening! Inmiddels heeft Astonic veel fietsen op de weg die geheel aangepast zijn aan de beperking, klachten of wensen van de klant.

Meer informatie: Astonic Bikes BV, 0183 20 10 43, info@astonic-rides.nl, www.astonic-rides.nl

Het Unieke aan Astonic is dat ze alles zelf doen, van tekening tot levering.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie