De crew van Mykonos
De crew van Mykonos Alex Willemsen

De laatste Kerst voor Grieks Restaurant Mykonos in Gorinchem

2 november 2023 om 14:53 Zakelijk

GORINCHEM Sinds januari zijn chef-kok Tonny van Houwelingen en zijn compagnon Pieter van Reeuwijk de nieuwe eigenaren van Grieks Restaurant Mykonos aan de Langendijk in Gorinchem. En tot op heden hebben de gasten eigenlijk maar weinig gemerkt van deze overname, omdat het keukenteam, de bediening en de kaart verder ongewijzigd zijn gebleven. Maar dat gaat binnenkort veranderen.

,,Met dezelfde recepturen en evenzoveel passie hebben we het afgelopen jaar onze gasten kunnen verwennen met de lekkerste gerechten uit de Griekse keuken, maar op 7 januari 2024 komt er definitief een einde een ruim 38 jaar Mykonos”, vertelt Tonny. ,,Dat is de laatste dag dat we open zijn als Mykonos. We vinden allebei dat een Grieks restaurant gerund moet worden door een echte Griek en daarom hebben we samen een nieuw concept ontwikkeld.”

THE LOCAL CLUB

,,De ingrediënten van een gerecht uit een gemiddeld restaurant hebben samen vaak zo’n 30.000 kilometer afgelegd en dat gaan we in ons nieuwe restaurant compleet anders doen”, zegt Tonny enthousiast. ,,Het wordt een kaart met gerechten uit alle werelddelen, maar die zullen worden bereid met ingrediënten die voornamelijk uit ons eigen land komen. Alleen voor de kruiden die niet in Nederland groeien en enkele sauzen maken we een uitzondering. Ons keukenteam gaat veel met seizoensgebonden producten koken en daarom zal ook de kaart regelmatig wisselen. Bij een nieuw concept hoort ook een nieuw interieur met een andere uitstraling en dus wordt er vanaf 8 januari flink verbouwd. Begin maart heropenen we ons restaurant onder de naam The Local Club.”

GRIEKSE FEESTAVOND

,,Maar eerst wordt er in stijl afscheid genomen van oud-eigenaar Makis Giovanis. Dat doen we op 21 december tijdens een echte Griekse feestavond. Er is livemuziek en we verloten onder onze gasten, die dit jaar hebben meegedaan aan onze win-actie, een vakantiereis naar Hotel Makis Place op het eiland Mykonos. We serveren deze avond een walking diner in combinatie met een drankenarrangement voor slechts 49,50 p.p. Wil je hier ook bij zijn, reserveer dan snel een plaats via de website van Mykonos.”

KERST BIJ MYKONOS

Het wordt de laatste Kerst voor Grieks Restaurant Mykonos en daarom kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende tijdvakken.

Op beide kerstdagen kun je reserveren van 12.00 tot 15.30 uur, van 16.00 tot 19.30 uur en vanaf 20.00 uur. Mykonos geeft haar gasten de keuze uit een 3-, 4-, of 5-gangen diner. Reserveer eenvoudig op www.mykonos-gorinchem.nl.

Grieks Restaurant Mykonos
Langendijk 79 Gorinchem
Zeven dagen per week geopend vanaf 10.00 uur voor koffie, lunch en diner

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie