Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Super Supermarkt Keurmerk voor Plus Elbert van den Doel

3 november 2023 om 12:23 Zakelijk

GORINCHEM Bij Plus Elbert van den Doel werd vrijdag het Super Supermarkt Keurmerk uitgereikt door Bram de Jong, voorzitter van de Stichting SSK in aanwezigheid van Attie Mager, wethouder gemeente Gorinchem. Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is het keurmerk voor zelfstandig supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. 

Ondernemers die het keurmerk behalen zijn innovatief en controleerbaar bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen het SSK keurmerk staan zeven thema’s centraal, te weten: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, slimme logistiek, veilige omgeving en bewuste afvalreductie. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum in samenwerking met kennisinstituut TNO. Supermarkten die het keurmerk behalen zijn echte koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Iedere twee jaar worden de supermarkt opnieuw gekeurd voor het behoud van het keurmerk. 


Eigenaar Elbert van den Doel werkte vijf jaar toe naar het behalen van het keurmerk, zo werd de supermarkt al eerder gasloos. Verder verkoopt de supermarkt lokale producten van de ‘Streekmeesters’.  Ook heeft Van den Doel oog voor zijn personeel. In de kantine hangt de slogan ‘Wij maken klanten blij’. Ook heeft de Plus regelmatig bijzondere lokale acties, zoals sinds kort het Gorinchems Ganzenbord, maar bijvoorbeeld ook de Sinterklaas in de Oosterbliek op 19 november. ,,Het effect van al die acties is soms lastig te meten, het is vooral belangrijk dat je intrinsiek gemotiveerd bent om de acties te houden”, zo vertelt Van den Doel bij de uitreiking. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie