Wirtgen opereert in een dynamische branche, met veel innovatie.
Wirtgen opereert in een dynamische branche, met veel innovatie. Wirtgen

Wirtgen Group zoekt technisch specialisten voor mobiele machines voor wegenbouw- en recyclingbranche

28 november 2023 om 17:43 Zakelijk

WERKENDAM De Nederlandse vestiging van de Wirtgen Group, gevestigd in Werkendam, levert een compleet assortiment mobiele machines van hoge kwaliteit voor de wegenbouw- en recyclingbranche. De serviceafdeling is de grootste tak van het bedrijf en juist daarvoor wordt nieuw talent gezocht.

door Eline Lohman

De Wirtgen Group maakt deel uit van het welbekende John Deere en is wereldwijd marktleider met vijf merken: Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann en Benninghoven. Het devies is ‘close to our customers’ en dat draagt het bedrijf met trots uit, vertellen Ben van Uden en Jan Harm Reitsma. ,,Het belangrijkste onderdeel van ons bedrijf is de serviceafdeling, omdat onze klanten juist daar voor terugkomen. Als je dit niet op orde hebt, dan gaat het niet goed met je bedrijf. Wij staan klaar voor onze klanten, 24 uur per dag 7 dagen in de week.”

VOLOP ONTWIKKELINGEN

Om die service optimaal te houden, zijn collega’s nodig. Mensen met een bepaalde instelling en mentaliteit, volgens Ben en Jan Harm. ,,Er zijn volop ontwikkelingen in de branche, we zijn bijvoorbeeld bezig met elektrificatie en motoren die draaien op waterstof, ook zijn er steeds meer digitale hulpmiddelen om real time de uitvoering van de werkzaamheden te monitoren om zodoende een optimaal resultaat van het geleverde werk te krijgen. Wij leveren en onderhouden machines uit het assortiment van de Wirtgen group. Daarbij zijn we niet de goedkoopste met onze machines, dat zeggen wij eerlijk, maar we zijn wel de meest innovatieve en hebben we mooie marktaandelen. Voor onze serviceorganisatie zijn mensen in de binnen- en buitendienst nodig die mee willen gaan met deze innovaties en oplossingsgericht willen werken.”

TECHNISCH SPECIALISTEN

Oftewel: technisch specialisten, zoals Ben en Jan Harm de talenten bij de Wirtgen Nederland graag noemen. Mensen die het materieel optimaal inzetbaar kunnen houden en die opleidingen bij het Werkendamse bedrijf kunnen volgen. Daarbij is inzet en motivatie het belangrijkst, volgens Ben en Jan Harm, die net als de rest van het team een passie voor het vak hebben. ,,Heb je die kwaliteiten, dan kun je groeien binnen ons bedrijf. Nieuwe mensen krijgen scholingen aangeboden op de diverse fabrieken. En wie het leuk vindt om bijvoorbeeld bij een buitenlandse vestiging te gaan werken of een stage te lopen, kan dit doen, binnen de Wirtgen Group zijn daar mogelijkheden toe. Intern krijgt nieuw personeel ook een opleiding, zodat ze van elkaar kunnen leren en breder in zijn of haar kennis worden. Ze krijgen een zo breed mogelijke opleiding, zodat we mensen kunnen helpen in hun ontwikkeling. Die investering doen we graag, om bij te blijven. Sowieso investeren we graag in de toekomst. We zijn momenteel druk bezig met middelbare scholen en MBO opleidingen in de regio om jonge mensen enthousiast te maken voor dit werk en ons bedrijf. Het werk in onze branche wordt steeds meer elektrotechnisch en digitaal, daar moet de nieuwe generatie mee om kunnen gaan.”

Het wordt steeds moeilijker om vakmensen te vinden, terwijl het juist zo’n dynamische branche is, met veel innovatie. Je ziet bijvoorbeeld een Wirtgen frees van veertig ton staan, maar er zit een hele wereld aan software en techniek achter. ,,Wij hopen mensen enthousiast te maken die daar in de toekomst aan bij willen dragen. Dat doen we momenteel met een trouwe, vaste kern van medewerkers en daar komen hopelijk nog nieuwe talenten bij. We zijn selectief in wie we aannemen, want we willen wel dat er een match is. Samen maken we elkaar sterker, zodat we samen scoren!” 

Zie ook www.wirtgen-group.com voor vacatures en verdere bedrijfsinformatie, of volg de socials. Of scan de QR-code en ga direct naar alle vacatures.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie