Afbeelding
RIVM

Coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor Gorinchem

Zorg Dossier coronavirus

GORINCHEM In Gorinchem zijn dan geen gevallen van corona meer vastgesteld sinds de patIënt die een week in het Beatrixziekenhuis lag, maar het virus covid-19 heeft wel degelijk ook gevolgen in deze regio. Met name de 'lockdown' van Brabant laat zich  meer en meer voelen.

Deze week gaan bijvoorbeeld verschillende Sportpunten van Gorinchem Beweegt niet door. Een aantal van de buurtsportcoaches komt namelijk uit Noord-Brabant en is verzocht thuis te werken. Woensdag 11 maart gaat Cruyff Court vooralsnog gewoon door. Hier vinden Sportpunt & Street Soccer plaats.

Verder krijgen verschillende scholen te maken met docenten uit Noord-Brabant die geheel volgens de RIVM-richtlijnen vooralsnog thuis blijven.

OPEN DAG RIVAS AFGELAST Een ander, niet direct aan Brabant gekoppeld evenement kan ook geen doorgang vinden:  Rivas Zorggroep heeft besloten om de open dag en de banenmarkt op zaterdag 21 maart uit voorzorg niet door te laten gaan.

,,De open dag wordt altijd druk bezocht. Op plekken waar veel mensen bij elkaar komen, is de kans op besmetting met het coronavirus groter. Om onze patiënten, bewoners, medewerkers en bezoekers zo goed mogelijk tegen het coronavirus te beschermen is deze dag geannuleerd", meldt Rivas.

Voor vragen over de eigen gezondheid; neem contact op met de huisarts of de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD ZHZ; 078-7708580 (op werkdagen tussen 08.00 - 18.00 uur).
Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.gorinchem@bdu.nl

advertentie