Eline Kraaijveld ontvangt een onderscheiding uit handen van coördinator Carola Verbraak
Eline Kraaijveld ontvangt een onderscheiding uit handen van coördinator Carola Verbraak Foto Irene Kraaijveld

KWF Kankerbestrijding zoekt (digitale) collectanten in Gorinchem

23 augustus 2021 om 08:17 Zorg

GORINCHEM Het KWF-collecteteam in Gorinchem zoekt nog 30 vrijwilligers die in de week van 5 september tot en met 11 september willen collecteren. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur. Ook kun je je opgeven als digitale collectant. Dan haal je gemakkelijk geld op via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. 

,,Juist dit jaar is het heel belangrijk om geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Carola Verbraak, collectecoördinator van het lokale KWF-team. Door de coronacrisis zijn er veel operaties uitgesteld, en diagnoses later geconstateerd.  ,,Onze collectanten vragen huis-aan-huis om donaties, contant of via de QR-code, die op de collectebus staat afgebeeld. Heb je geen tijd om langs de deuren te gaan, dan kun je ook uitsluitend digitaal collecteren, via WhatsApp, mail en/of social media. Het werkt dan ook erg makkelijk én snel, zowel voor collectant als voor donateurs”, vertelt Verbraak. ,,Collecteren kost je slechts 2-3 uurtjes, in je eigen buurt. En als je via je mobiel collecteert, kan het zelfs vanaf je luie stoel in een half uurtje”, lacht zij.

,,Wij zijn trots op al onze collectanten, die geld inzamelen voor KWF”, vervolgt zij. ,,Dit is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Ik hoop dan ook op veel aanmeldingen, want helaas komen wij elk jaar collectanten tekort.” Verbraak gaat verder: ,,Wij zijn erg dankbaar dat wij ook veel trouwe vrijwilligers hebben. Dit waarderen wij dan ook graag met een oorkonde en een klein geschenkje, zoals bijvoorbeeld een mooie speld.” Op de foto overhandigt zij deze aan Eline Kraaijveld. ,,Zij is niet alleen al tien jaar collectant, maar ook Wijkhoofd. Op haar ben ik dan ook dubbeltrots. Uiteraard ben ik dat op ál onze wijkhoofden!” Als wijkhoofd voorzie je collectanten van hun materialen, tel je het opgehaalde geld en draag je dit over aan onze penningmeester.”

“Naast vele collectanten, kan het collecteteam ook nog enkele nieuwe Wijkhoofden gebruiken, vooral in Gorinchem-Oost. Aanmelden kan via www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger  Via deze link kun je ook meer informatie vinden. Rechtstreeks aanmelden kan naar via  carola.verbraak@icloud.com 

advertentie
advertentie