Door herinrichting van het voorterrein zijn minder invalide parkeerplaatsen beschikbaar bij het Beatrixziekenhuis
Door herinrichting van het voorterrein zijn minder invalide parkeerplaatsen beschikbaar bij het Beatrixziekenhuis 112 Zuid-Holland Zuid

Boos op Beatrixziekenhuis over betalen voor invalidenparkeerplekken

21 april 2022 om 13:06 Zorg

GORINCHEM Na de herinrichting van het voorterrein van het Beatrixziekenhuis is dit alleen nog maar te gebruiken als kiss & ride voor het afzetten van bezoekers en patiënten die slecht ter been zijn. Ook bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart mogen op de beperkt aantal parkeerplaatsen parkeren, maar moeten daar wel voor betalen. Indien deze bezet zijn worden ze verwezen naar de zeventien gehandicaptenparkeerplaatsen in de parkeergarage. 

De herinrichting van het terrein en beperktere toegang tot het voorterrein plus betaald parkeren leidde tot een boze ingezonden brief aan de redactie van Stad Gorinchem. ,,Sinds 13 april moeten parkeerders met een invalidenparkeerkaart achter de slagboom bij het ziekenhuis na een kwartier (of na online registratie bij de Rivas 1,5 uur) per uur € 4,80 parkeerkosten betalen voor een van de zeer weinige parkeerplaatsen met die bestemming”, zo laat een houder van een invalidenparkeerkaart weten. Hij moet als houder van een invalidenparkeerkaart elke vier weken bloed laten prikken en als het druk is, kan de wachttijd bij het prikken makkelijk een uur of meer zijn, zo is zijn ervaring. ,,Ik vind dit een regelrechte schande. Daarnaast bezoek ik geregeld voor reguliere controles een van de drie mij behandelende specialisten. Helaas kom ik vanwege diverse aandoeningen geregeld bij het Albert Schweitzer in Dordrecht en het Erasmus in Rotterdam. Daar zijn tien- tot twintigmaal zoveel invalide parkeerplaatsen en altijd gratis. De hele dag of langer. Hopelijk doet het Beatrixziekenhuis deze schandalige nieuwe maatregel zo snel mogelijk teniet. Het is echt een geweldig ziekenhuis, maar dit is regelrechte flessentrekkerij”, zo laat de briefschrijver weten. 

OVERZICHTELIJKER De maatregel is ingevoerd, omdat volgens de afdeling communicatie van het Beatrixziekenhuis veel misbruik werd gemaakt van de beperkt beschikbare parkeerplaatsen op het voorterrein. ,,De afgelopen maanden zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd op het terrein bij de ingangen van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis om de omgeving overzichtelijker, rustiger en veiliger te maken. Er is helaas niet meer ruimte op het voorterrein om meer gehandicaptenparkeerplaatsen te creëren. We hebben ook de bereikbaarheid van de parkeergarage verbeterd. “ Bij het herinrichten heeft het Beatrixziekenhuis samengewerkt met Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid. In de parkeergarage zijn 17 gehandicaptenparkeerplaatsen. 

advertentie
advertentie