Het Beatrixziekenhuis
Het Beatrixziekenhuis Maartje Kuperus

Burgemeester lobbyt voor behoud SEH in Beatrix

9 september 2022 om 09:04 Zorg

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant lobbyt samen met burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar van Doesburg en een arts in de Tweede Kamer voor het behoud van de Spoedeisende Hulp bij het Beatrixziekenhuis. Tijdens de Algemene Beschouwingen van de Tweede Kamer wordt een informatiemarkt gehouden, waar de burgemeester het behoud actief zal bepleiten.

De burgemeester stelde tijdens de vergadering op het gemeentehuis de raad op de hoogte van haar inzet voor de SEH in het Beatrix. De 27 samenwerkende gemeenten uit het gehele die vrezen voor het verdwijnen van de afdelingen Spoedeisende hulp hebben ook een lobbyist ingehuurd om voor behoud te pleiten. CU/SGP raadslid Anselm Krol vroeg de burgemeester ook nog een oproep te doen aan iedereen die dat nog niet heeft gedaan om de petitie tegen sluiting van de SEH alsnog te tekenen. 

EERSTELIJNSZORG De zogenaamde houtkoolschets waarin de plannen over veranderingen in Spoedeisende hulp zijn opgetekend wordt in oktober in de Tweede Kamer behandeld. In de houtkoolschets wordt voorgesteld de eerstelijnszorg meer te centraliseren in samenwerking met de zorgverzekeraars. Als de Haagse plannen voor centralisatie van (acute) zorg doorgaan, kunnen patiënten uit de regio straks niet meer in het Beatrix ziekenhuis terecht, maar moeten ze naar o.a. Dordrecht, Rotterdam of Nieuwegein/Utrecht voor de noodzakelijke medische spoedeisende hulp. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderzoekt in samenwerking met de zorgverzekeraars of het opheffen van de eerstelijnszorg in Gorinchem een optie is, net als bij 27 andere regionale ziekenhuizen in het and, omdat deze niet winstgevend zouden zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie