Afbeelding
Pixabay

Walk for Fertility: samen stappen zetten tegen taboe op ongewenste kinderloosheid

28 mei 2023 om 08:12 Zorg

GORINCHEM Praten over een onvervulde kinderwens; doe je dat wel eens? Of vind je het lastig om erover te beginnen, omdat je niet weet hoe de ander zal reageren. 1 op de 6 koppels ervaart problemen bij het krijgen van kinderen. Toch is erover praten vaak lastig. Zorggroep Nij Clinics wil letterlijk en figuurlijk stappen zetten tegen het taboe op vruchtbaarheidsproblemen. Op donderdagavond 22 juni houdt de kliniek daarom vanuit haar 3 locaties in Nederland de ‘Walk for Fertility’. 

Gynaecoloog en hoofd van de Nij Clinics-organisatie, Marieke Schoonenberg, vertelt: ,,Ik spreek iedere dag patiënten die het moeilijk vinden om te praten over hun onvervulde kinderwens en de fertiliteitsbehandelingen die zij moeten ondergaan. Maar ik hoor ook verhalen van familieleden en vrienden van deze patiënten die niet goed weten hoe ze steun kunnen bieden en het gesprek aan kunnen gaan. Daarom organiseren we de ‘Walk for Fertility’. Voor ieder die wil, maar zeker voor iedereen met een onvervulde kinderwens.”

,,Tijdens een prachtige wandelroute van ongeveer 5 kilometer wandelen wij in Gorinchem, Elsendorp (Brabant) en Wolvega (Friesland) en gaan we het gesprek aan over ongewenste kinderloosheid. Het is nu eenmaal fijner om te praten terwijl je naast iemand loopt. Je hebt meer ruimte, kunt makkelijk stiltes laten vallen en ook emotie kan er makkelijker zijn. Bijkomend voordeel is dat wandelen een laagdrempelige manier van bewegen is!” 

De wandeling start op iedere locatie om 19.30 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. Voor een gezonde versnapering wordt gezorgd. Aanmelden kan via de websites van de klinieken. Deelnemers ontvangen na aanmelding meer informatie over de route. 

Locatie Gorinchem: www.nijlinge.nl 

Locatie Elsendorp: www.nijgeertgen.nl 

Locatie Wolvega www.nijbarrahus.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie