Afbeelding
prive

‘We hebben na de opening van 1 juni leuke maanden gedraaid en nu is het restaurant weer dicht’

28 oktober 2020 om 12:56 Corona

GORINCHEM Bij restaurant Metropole werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is uiteindelijk dat de medewerkers zich bij Metropole ontwikkelen en doorstromen naar een baan binnen de reguliere arbeidsmarkt, vertelt eigenaar Jeroen Andriesse: ,, We hebben na de opening van 1 juni leuke maanden gedraaid en nu is het restaurant weer dicht. Tijdens de eerste sluitingsperiode in maart hebben we werkzaamheden verricht in het restaurant, zoals het sauzen van het plafond en het schilderen van muren. De medewerkers zaten toen noodgewongen thuis. Ik vond het heel vervelend dat ik de medewerkers in die periode geen werk kon bieden. Nu moeten we voor de tweede keer dicht. Gedurende de tweede sluitingsperiode kunnen onze medewerkers aan de slag blijven met aangepaste werkzaamheden. We hebben lespakketten om onze medewerkers te ontwikkelen binnen ons mooie vakgebied. Op dinsdagen geef ik de medewerkers training samen met de chefkok van het restaurant. Je moet van een nood een deugd maken.” Gasten kunnen van woensdag tot en met zaterdag gerechten afhalen bij restaurant Metropole. Daarbij dient anderhalve meter afstand in acht te worden genomen. ,, Ik ben benieuwd of onze vaste gastenkring weer terugkomt na de sluitingsperiode. Na de eerste sluitingsperiode in maart kwamen vaste gasten ook langzamerhand weer terug. Ze moeten weer vertrouwen krijgen om veilig naar een horecagelegenheid te gaan. Al onze medewerkers dragen uit voorzorg beschermend materiaal. Ik vind dat we als horeca een verantwoordelijkheid hebben naar onze gasten om onze gerechten zo veilig mogelijk te bereiden. Ik wil onze gasten bedanken voor het jarenlange vertrouwen in Metropole en ik hoop tot ziens. Hou vol en blijf gezond.”

Jeroen Andriesse, restaurant Metropole

advertentie
advertentie