Afbeelding
Zwart kanoot voor Afrika

Zwart kanoot voor Afrika

7 augustus 2019 om 08:26 Maatschappelijk

ASPEREN Al jaren droomt hij er van, de 108 km lange Linge af te peddelen met de kano. Dirk Zwart uit Asperen woont al zijn hele leven aan de langste rivier van Nederland. Toen zijn nichtje, Fleur Hasebos, vertelde weer naar Zuid-Afrika te gaan, zag hij dit als het moment. Zomaar 108 km kanoën wilde hij niet, maar de kanotocht gekoppeld aan de ontwikkelingsorganisatie waar Fleur vanaf half augustus 4 maanden gaat stage lopen, klonk als muziek in de oren. Op 7 augustus start Dirk met zijn kanotocht van Doornenburg naar Gorinchem. Hij verwacht drie dagen onderweg te zijn en gaat dan ook twee keer overnachten. De tweede nacht misschien bij de hoofdsponsor van het project: B&B Linge Lodge in Asperen.

Met deze kanotocht willen Dirk en zijn nichtje geld in te zamelen voor Sinani. Dit is een Christelijke organisatie die de lokale bevolking helpt bij het ondersteunen van wees- en andere kwetsbare kinderen. De donatie wordt besteed aan het trainen van lokale Care Workers en aan maaltijden voor de kinderen. Aangezien Fleur zelf naar het Zuid Afrika toe gaat en bekend is met zowel de organisatie als de mensen die er werken, komt het geld gegarandeerd op de goede plek terecht.

Een donatie kan worden overgemaakt op rekeningnummer: NL72 RABO 0304 0066 53 ten name van F.I. Hasebos met vermelding Kanotocht Zuidafrika. Info: sinani.org, Facebook: Zwart kanoot voor Afrika, Instagram: #ZwartkanootvoorAfrika, zwartkanootvoorafrika@outlook.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie