Afbeelding
..Pixabay

LIVEBLOG coronavirus: Nederland op slot (week 1)

15 maart 2020 om 18:46 Maatschappelijk

GORINCHEM De toch al vrij strenge maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus covid-19 werden zondagmiddag 15 maart nog eens flink verscherpt. Nederland gaat min of meer op slot, voor tenminste 3 weken. In dit liveblog houden we van minuut tot minuut de ontwikkelingen bij. Niet alleen nationaal maar ook voor de regio, net als in ons eerdere liveblog dat u hier kunt lezen. Tips? Geef ze door via stad.gorinchem@bdu.nl.

Zondag 22 maart 

11.07 uur: De gemeente Gorinchem meldt dat twee inwoners positief zijn getest op het Coronavirus (COVID-19). Dit zijn de eerste twee patiënten in Gorinchem waarvan bekend is dat zij besmet zijn met het coronavirus.

Zaterdag 21 maart

14:29 uur: Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Lees het hele bericht hier

Donderdag 19 maart

15.00 uur: Sinds woensdag 18 maart zijn 409 mensen in Nederland positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. Lees het hele bericht hier online

Woensdag 18 maart

14:54 uur: Met pijn in het hart heeft de organisatie, voor het eerst in 48 jaar, de historische beslissing moeten nemen om het 48ste Jazzfestival Gorinchem op 17 tot en met 19 april te annuleren. Lees meer.

14:12 uur: Sinds dinsdag 17 maart zijn 346 mensen in Nederland positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. Lees het hele bericht hier online

13:59 uur: De Nevobo (Nederlandse volleybalbond) heeft vandaag bekend gemaakt dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma.voorgesteld.

Dinsdag 17 maart

9:09 uur: De organisatie van het Internationaal Filmfestival Gorinchem heeft moeten besluiten dat het filmfestival wordt verplaatst.  ,,Een enorme teleurstelling", aldus de organisatie.

9.07 uur: Het Beatrixziekenhuis meldt dat er twee coronapatiënten in het ziekenhuis liggen en dat vier medewerkers positief getest zijn op het coronavirus. Lees het volledige bericht hier

Maandag 16 maart

16.50 uur: De viering van Koningsdag 27 april in Maastricht is geschrapt vanwege het coronavirus.

9:03 uur: Naast het besluit van afgelopen donderdag om alle concerten te verzetten of af te gelasten, sluit Stichting Podium Gorcum vanaf maandag 16 maart haar deuren sluiten tot minimaal 6 april. 

8:29 uur: Burgemeester Reinie Melissant-Briene roept de inwoners van Gorinchem dringend op om vooral naar elkaar om te blijven kijken. ,,Ik hoop van harte dat het coronavirus ons niet zal verwijderen van elkaar, maar zal zorgen voor verbinding." Lees hier de volledige toespraak van burgemeester Reinie Melissant-Briene. 

8:06 uur: Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid waarschuwt voor extra druk op de aanrijtijden en capaciteit vanwege de extra coronamaatregelen die zij moeten nemen in het geval zij mogelijk met een coronapatiënt te maken hebben. Lees hier hoe de ambulancedienst daar mee omgaat. 

7:55 uur Gehandicaptenorganisatie Syndion heeft besloten om vanaf dinsdag 17 maart alle dagbestedingslocaties / werkactiviteiten/ondersteuning op school en KDC`s te sluiten. 

Zondag 15 maart

17.58 uur Op talloze plaatsen is een run op coffeeshops.

17.28 uur  De horeca gaat vanaf zondag 18.00 uur dicht tot en met 6 april. Ook allerlei andere instellingen zoals coffeeshops en sauna's moeten de deuren sluiten.

17.01 uur Alle scholen en de kinderopvang gaan van maandag tot en met 6 april dicht. Wel wordt opvang geregeld voor kinderen van mensen die in cruciale sectoren werken, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten. 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.gorinchem@bdu.nl

Op onderstaande interactieve kaart is te zien waar in Nederland de besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld.

advertentie
advertentie