Dankzij de Ronde TAfel Gorinchem kunnen kinderen toch blijven sporten
Dankzij de Ronde TAfel Gorinchem kunnen kinderen toch blijven sporten evgeny atamanenko

Ronde Tafel 63 Gorinchem doneert aan Leergeld Vijfheerenlanden

9 oktober 2020 om 14:01 Maatschappelijk

GORINCHEM Stichting leergeld Vijfheerenlanden ondersteunt gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar die niet de middelen hebben om kinderen aan buitenschoolse activiteiten te laten deelnemen. De donatie van 1500 euro zal gebruikt worden om kinderen weer te kunnen laten sporten.

De Ronde Tafel haalt elk jaar geld op door middel van serviceacties zoals het benefietdiner en wijn- en vleesacties en sponsort daarmee maatschappelijk betrokken doelen.In het afgelopen jaar heeft de Ronde Tafel 63 Gorinchem diverse lokale doelen ondersteund vanuit haar tafelfonds. Zo zijn in het afgelopen jaar de Stichting Stolpersteine, Natuurcentrum en kinderboerderij Gorinchem, Jazzfestival Gorinchem en Stichting Hospice Gorinchem geholpen met een bijdrage. Het streven van de Ronde Tafel 63 is om een zo concreet mogelijk doel met de bijdrage te realiseren. Daarbij kan worden gedacht aan een nieuw speeltoestel, een les programma voor kinderen of het vervangen van noodzakelijke apparatuur.

De Ronde Tafel 63 geeft deze bijdrage aan Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden, omdat de stichting van maart tot en met juni veel ouders heeft ondersteund met het uitdelen van Laptops en tablets. Kinderen van ouders met een laag inkomen konden zo thuis aan de online lessen deel nemen. Het gevolg was dat bij de start van het nieuwe contributieseizoen er onvoldoende geld  was om sommige kinderen ook te laten sporten. Met deze donatie wil de Ronde Tafel 63 een bijdrage leveren om deze kinderen toch te laten sporten. Coördinator Bob van de Burgt geeft aan dat deze bijdrage meer dan welkom is. ,,Juist in deze periode is het belangrijk dat kinderen blijven bewegen en hun sociale contacten buitenshuis op orde houden!” Stichting Leergeld kan met deze gift maatwerk maken voor kinderen waar dit hard voor nodig is.








advertentie
advertentie