Eerstejaars leerlingen geven het medialab een make-over.
Eerstejaars leerlingen geven het medialab een make-over. Fleur van Benten

Nieuw medialab van het Omnia College versierd met graffiti

11 december 2020 om 09:42 Onderwijs

GORINCHEM Bij het Omnia College is vanaf het nieuwe schooljaar een echt medialab. Dat lab werd maandag 7 december en woensdag 9 december op een bijzondere manier ingewijd; de eerstejaars mochten een graffitikunstwerk maken op de muur.

door Fleur van Benten

Vier jongens uit het eerste jaar mogen het kunstwerk afmaken. Het woord ‘medialab’ staat met grote letters op een witte muur. De eerste vier letters zijn maandagavond al door andere leerlingen ingevuld in de officiële kleuren van de school: paars, roze en blauw. Na een korte geschiedenisles van graffitikunstenaar Daniël Versluis gaan de jongens aan de slag. Met spuitbus in hand klimmen ze op de steiger en vallen ze de muur aan.

MEDIA & VORMGEVING Sinds het begin van dit schooljaar wordt het vak Media & Vormgeving gegeven in het medialab van de school. Bij dit vak leren eerste- en tweedejaars omgaan met bijvoorbeeld Illustrator, Photoshop en Indesign. In het medialab staan iMac’s waarop de leerlingen hun projecten maken. Elke leerling heeft een eigen account, waarop uiteindelijk een digitaal portfolio ontstaat. Het Omnia College werkt samen met bedrijven uit Gorinchem, zodat de kinderen echte opdrachten kunnen doen. Voormalig beeldende vorming docenten Tess Cornelissen en Dide Korte zijn enthousiast over het nieuwe vak en het medialab. ,,Het is heel handig dat leerlingen nu al leren omgaan met deze programma’s, zeker als ze de grafische wereld in willen,” vertelt Cornelissen. ,,Daarbij vindt iedereen het leuk om op zo’n iMac te werken.”

Er is al een wedstrijd geweest voor het ontwerp van de mooiste kerstkaart, de winnende kaart werd aan alle leerlingen uitgedeeld. ,,Je merkt dat het de leerlingen motiveert om zelf iets in te mogen brengen, net zoals nu met de make-over van het lab. Sommige van hen hebben ook echt talent ervoor”, aldus Korte.

Af en toe bespreken de jongens wat ze gaan doen, maar een echt plan van aanpak is er niet. Toch zijn door hun samenwerking en enthousiasme aan het eind van de avond alle letters ingekleurd. Het kunstwerk geeft het lokaal gelijk een creatieve sfeer. Uiteindelijk zal ook de rest van de muur versierd worden, maar dat wordt later door Versluis gedaan.

Eerstejaars leerlingen geven het medialab een make-over.
Eerstejaars leerlingen geven het medialab een make-over."
Eerstejaars leerlingen geven het medialab een make-over.
advertentie
advertentie