Eigenaar Metropole
Eigenaar Metropole Henk Aarts

Gorinchemse ondernemers innoveren met WEE

30 maart 2018 om 12:30 Nieuws Deel je nieuws

Gorinchem maakt op zaterdag 31 maart kennis met een uniek cashbacksysteem dat al in achttien landen van Europa succesvol is. Voor Nederland heeft Gorinchem de primeur. Met dit systeem spaart iedereen bij alle aangesloten winkels, restaurants en dienstverleners.

 

“Bonussytemen zijn er volop,” aldus Jeroen Andriesse van het Gorinchemse bedrijf Metropole, “maar WEE is anders, completer. Goed voor iedereen die in Gorinchem of omgeving winkelt en goed voor de detailhandel en de horeca in Gorinchem.” Hij legt uit hoe het systeem samenwerking bevordert en kansen biedt voor klantenbinding en groei.

 

“Eigenlijk is het voor klanten heel simpel. Bij een besteding bij een aangesloten ondernemer krijgen ze de mooie ‘wee love Gorinchem’-kaart cadeau. Met die kaart kunnen zij vervolgens bij alle aangesloten ondernemers wee’s sparen. Eén wee is € 1”. Andriesse laat zien hoe eenvoudig hij met de kassaterminal de QR-code van een kaart scant, waardoor de korting wordt overgedragen. “Dat gaat net zo met de QR-code van de weeAPP”, vertelt hij. “Dan kun je de korting ook direct zien. De weeApp kunnen klanten op hun smartphone gratis downloaden.” Bij de kaart krijgen klanten een flyer waarin alles keurig wordt uitgelegd.

 

Met de wee-kaart en de weeApp kan iedereen internationaal sparen. Ermee betalen kan alleen bij lokale ondernemers.

Kaarten met hun eigen logo zijn voor ondernemers interessant als reclame; telkens als de klant ergens betaalt, wordt dit logo getoond. “De kans is groot dat de huidige kaart met ‘wee love Gorinchem’ een collectorsitem wordt,” stelt Andriesse. Wees er daarom snel bij op 31 maart. 

advertentie
advertentie