Kozakken Boys op herexamen

13 november 2007 om 00:00 Nieuws

De Werkendammers kenden een wisselvallige seizoenstart met onder andere drie gelijke spelen en evenveel verliespartijen. Na de uitstekende prestatie van de roodbroeken in de beker tegen het grote Ajax werd de weg omhoog weer langzaam gevonden. Vooral in de laatste twee uitduels werd flink uitgehaald uit tegen GVVV (0-2) en vorige week in en tegen Bennekom (0-6).

Vogels geven lesje in effectiviteit WERKENDAM - IJsselmeervogels heeft Kozakken Boys een gratis lesje in effectiviteit gegeven. De resultaten van de afgelopen weken hadden de Werkendammers moed gegeven voor het belangrijke treffen, maar na drie kwartier was het duel al beslist. De Spakenburgers wonnen met 0-3.

door Gerard Droog

Beide ploegen konden zich geen puntverlies veroorloven. IJsselmeervogels zou dan de aansluiting met de top in de hoofdklasse B verliezen terwijl voor de ploeg van trainer Ad van Seeters de subtop uit beeld zou verdwijnen. Een prachtig affiche dus op sportpark De Zwaaier. De wedstrijd werd door de thuisploeg dan ook als het eerste echte examen van deze voetbaljaargang gezien.

Kozakken Boys begon de wedstrijd vooral verdedigend zwak. Al binnen de minuut kregen de gasten een prima mogelijkheid om de score te openen maar tot opluchting van de talrijke supporters ging de bal naast het doel. Nog geen minuut later was het wel raak toen Andre Kemper het Werkendamse doel wist te vinden. Wederom zag de verdediging er niet goed uit. Er ontspon zich een open wedstrijd waarin beide teams vol op de aanval speelden en de nodige risico’s achterin namen. In de afwerking schoot de thuisploeg echter tekort. Zeker vier opgelegde kansen werden niet verzilverd. Leo Koswal, vorige week tegen Bennekom nog de onbetwiste uitblinker, kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Ook spits Willem Looijen was onzichtbaar. De gasten sprongen stukken beter om met de kansen en gaven de thuisploeg een lesje in koelbloedigheid. Wederom Andre Kemper met een prachtige krul in de linkerbovenhoek scoorde in de zeventiende minuut de mooiste treffer van de wedstrijd. Dennis van der Steen zorgde er in de veertigste minuut voor dat de wedstrijd al voor rust was beslist waardoor de tweede helft een formaliteit werd.

Trainer Ad van Seeters was na afloop woedend. ,,Zoals wij verdedigden, zeker in het begin van de wedstrijd, zie je alleen nog maar bij de pupillen.” Hij verweet zijn ploeg zowel verdedigend als aanvallend een gebrek aan effectiviteit. De gemaakte afspraken werden op alle fronten niet nagekomen. Wel vond Seeters dat zijn team in de tweede helft had gedomineerd, maar verzuimd had kansen af te maken. Zuchtend voegde de sympathieke oefenmeester daar nog wel aan toe dat er natuurlijk wel verschil is tussen een middenmoter met een begroting van een ton en een tophoofdklasser die jaarlijks een half miljoen te besteden heeft.

De Werkendammers zijn voor hun eerste examen gezakt maar kunnen volgende week al een herexamen doen als aangetreden moet worden tegen de nummer twee Hoek.

Opstelling Kozakken Boys: Dennis Netten, Menno den Braber(Samuel Scheinman), Arie Lock, Michael Samuel, Patrick Sas (Thuis Binnerts) Elroy Boonstoppel (Marc Vink), Leo Koswall, Rick Kolff, Willen Looijen, Imdat Solmaz, Marruchen Zimmerman.