Goba pas in laatste seconden naar zege

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Met een sublieme driepunter in de laatste seconden wist Jerôme de Vries in een zeer spannende wedstrijd een verlenging te forceren voor Goba tegen het fanatieke Leiden. Uiteindelijk speelden de Gorcumers het duel gedisciplineerd uit en werd een zwaarbevochten zege geboekt.

Tijdens de normale speeltijd lukte het Goba nauwelijks de wedstrijd onder controle te krijgen en keek het voortdurend aan tegen een achterstand.

Het team van Jan van Wijk had het bijzonder moeilijk om op het kleine veld, waarop normaliter de jeugd speelt, in zijn normale spel te komen. Van snelle combinaties was op het overdrukke veld nauwelijks sprake en dat is juist de kracht van het momenteel zo sterk opererende Goba.

Inside had Goba geen antwoord op de sterke Leidenaar Cees Aanhanen en de afstandsschoten mistten in het begin hun nauwkeurigheid. Het fanatieke Leiden wist Goba tot de pauze op een achterstand van 50-45 te houden. Ook na de pauze wilden door de kleine ruimte de driepunters bij Goba niet vallen. Dankzij de brede en sterke selectie die de Gorcumers dit seizoen heeft, kreeg Jerôme de Vries de mogelijkheid het derde kwart uit te rusten.

Leiden werd meer onder druk gezet en inside vielen eindelijk de scores door sterk optreden van Ardan Cusell en Richard de Bruin. Driepunters van de goed spelende Daniël Verhagen hielden Goba daarna in de race en vijf minuten voor het einde kwam men voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar had men moeite dit vast te houden.

Even later leek Goba de overwinning op een presenteerblaadje te krijgen, toen de coach van Leiden zich verbaal liet gelden tegenover onder andere aanvoerder Jerôme de Vries. Dit onsportieve optreden leverde Goba een fiks aantal vrije worpen op, waarvan men er slechts één benutte en zo verzuimde een beslissende voorsprong te nemen. Ardan Cusell en Gino Ragueb konden met foutenlast alleen nog maar toekijken en Leiden rook zijn kans.

De sterke Aanhanen zette Goba in de laatste seconden op een achterstand van drie punten. Met een uitgekiende aanval van slechts zes seconden zorgde Jerôme de Vries tussen twee man in met een driepunter in de buzzer voor een verlenging.

Daarna was het voor Goba gesneden koek. Leiden kwam in foutenlast en moest zijn beste spelers naar de bank sturen. Leiden begon door irritaties van spelers en coach onnodige fouten te maken en wist nauwelijks meer te scoren, ook dankzij een fanatieke Gorcumse verdediging. Goba speelde door de uitblinkers Daniël Verhagen en Richard de Bruin de wedstrijd slim en gedisciplineerd uit en behaalde met veel inzet de verdiende overwinning.