Eddy O. opnieuw vrijgesproken

12 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De verdachte stiefmoeder werd vorig jaar al veroordeeld tot 18 maanden cel. De vader werd toen ook al vrijgesproken van betrokkenheid bij de mishandelingen. Het Openbaar Ministerie vindt echter dat de vader op zijn minst nalatigheid kan worden verweten. De vader moet volgens het OM geweten hebben van de mishandelingen. De eis van het OM was dan ook een gevangenisstraf van 204 dagen omdat de vader er niets aan gedaan zou hebben om de mishandelingen te stoppen.

OM oneens met uitspraak van gerechtshof GORINCHEM / DEN HAAG - Eddy O. de vader van de twee mishandelde kinderen Stacey en Vickey is afgelopen vrijdag door het Gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van alle blaam. De vader moest vrijdag 25 juli voorkomen omdat hij volgens het OM had kunnen weten van de mishandelingen en er niets aan had gedaan om de mishandelingen te stoppen. Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de uitspraak van het gerechtshof en is dan ook in cassatie gegaan. Wanneer de zaak voorkomt voor de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege in Nederland, is nog niet bekend.

Eddy O. was zelf ook slachtoffer van de woede-uitbarstingen van zijn vrouw, de stiefmoeder van zijn kinderen. Volgens het Openbaar Ministerie had de vader alleen al door de verwondingen die zijn echtgenoten bij hem veroorzaakte kunnen weten dat zij ook zijn dochters mishandelde.

De eerste klachten over het gezin kwamen in juli 2006 bij de politie binnen nadat specialisten van het Beatrixziekenhuis bijzondere conclusies trokken. Het gezwollen armpje van dochter Vickey vestigde bij nader onderzoek tevens de aandacht op een gescheurde lever en diverse, sommige nog niet herstelde, breuken. Zusje Stacey bleek lange tijd met een gebroken elleboog te hebben rondgelopen, een zeer zeldzame breuk die vaak alleen maar door mishandeling kan ontstaan zo bevestigden specialisten..

advertentie
advertentie