Yvonne Keuls in de Schuilkerk

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op de literaire middag op zondag 8 maart is schrijfster Yvonne Keuls te gast in de Schuilkerk. Al veertig jaar lang is Yvonne Keuls een veel gelezen en geprezen auteur. Van haar roman Mevrouw mijn moeder zijn meer dan driehonderdduizend exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond met de Trouw publieksprijs 1999. In 2001 verscheen haar ontroerende levensverhaal Madame K. Van Indisch kind tot Haagse dame dat direct na verschijnen een bestseller werd.

Haar nieuwste roman is Benjamins bruid. Dit is het meeslepende en ontroerende levensverhaal van Dolores, maar ook het verhaal van haar Indische familie, haar echtgenoten, vrienden en vooral het verhaal van haar zoon en diens plaatsvervanger. De getroebleerde moeder-zoonrelatie wordt in deze nieuwe roman van Yvonne Keuls op ontwapenende wijze neergezet. Zij schuwt daarbij thema’s als dementie, homoseksualiteit en feminisme niet, waarmee ze ook de tijdgeest van de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw verbeeldt. Daarnaast is Benjamins bruid een ode aan artistieke en creatieve geesten.

Aan deze middag zal een muzikale bijdrage worden geleverd door Ine Blom, Henny Blom en Bert verschoor op fluit en spinet. Zij spelen muziek uit de vroege barok. De literaire middag begint om 14.30 uur; De kerk aan de Langendijk 72 is open om 14.00 uur. Toegangskaarten kosten acht euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij boekhandel de Mandarijn of op zondag aan de kerk.

advertentie
advertentie