Knorrige logés op Kinderboerderij

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Onder grote belangstelling van vrijwilligers, medewerkers en clienten van Philadelphia werden dinsdag 2 zeugen op het Natuurcentrum afgeleverd door medewerkers van de kinderboerderij uit Dordrecht. De twee varkens komen bij het Natuurcentrum logeren tot de nieuwe kinderboerderij in Dordrecht helemaal klaar is. De oude boerderij gaat in november helemaal plat, er verschijnt in de maanden erna een volledig nieuw gebouw. De 2 Kune Kune varkens Fleur en Floor komen tot juli 2010 in Gorinchem logeren, de 3 ezels van de kinderboerderij Dordrecht gaan tijdelijk naar de Ezelsocieteit in Zeist. De overige dieren keren niet meer terug en hebben allemaal een thuis gevonden in het Uilenpark De Paay in Rhenoy.

Kune Kune varkens zijn fors groter dan de knorrende bewoners van het Natuurcentrum. Er zijn nu nog niet veel Kune Kune varkens in Nederland, al zijn ze momenteel wel erg populair. Het Natuurcentrum hoopt de zeugen in de logeerperiode te laten dekken en op het Natuurcentrum te laten biggen. De dieren werden op dierendag uitgezwaaid door de Dordtse bevolking. Het Natuurcentrum was hierbij aanwezig om een officiele overeenkomst te ondertekenen dat zij goed zorg zullen dragen voor de dames.

Voor het Gorinchemse publiek zijn de dieren nu nog niet te bewonderen, ze zitten 3 weken in quarantaine, om evt. ziekte insleep te voorkomen. Hierna is iedereen welkom om de 2 dames een warm welkom te geven.

advertentie
advertentie