Serious Request ook op de Grote Markt in Gorinchem

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM -3FM Serious Request brengt op dinsdag 22 december om 15.00 uur in het kader van het Gorcums Winterfestijn een bezoek aan Gorinchem. Een team van 3FM zal samen met de opvallende zanger André Pronk aanwezig zijn voor een mini concert bij de ijsbaan op de Grote Markt. De gemeente Gorinchem steunt deze actie. Om dat te onderstrepen, zal burgemeester Piet IJssels op de Grote Markt via een live verbinding met 3FM een bemoedigend woord uitspreken naar de 3 dj's van het Glazenhuis in Groningen.

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM, waarbij er een week voor de kerst geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niks eten. Ze draaien dan dag en nacht verzoeknummers voor luisteraars in ruil voor een donatie. Dit initiatief vindt in 2009 voor de 6e maal plaats.

Het 'echte' glazenhuis zal in de periode van 18 t/m 24 december gestationeerd zijn op de Grote Markt in de stad Groningen. In deze periode zullen drie bekende dj's van 3FM, 24 uur per dag plaatjes draaien voor het goede doel. Maar tegelijkertijd vinden ook in een aantal andere plaatsen in Nederland, waaronder dus Gorinchem, activiteiten plaats ten behoeve van 3FM Serious Request. Ook daar is een vrijwillige donatie mogelijk.

Dit jaar is er gekozen voor de stichting Malaria en zal er door middel van diverse ludieke acties zoveel mogelijk geld ingezameld worden voor deze stichting. Een van deze acties zal niet onopgemerkt voorbij gaan aan Gorinchem. Andre Pronk is bekend geworden door zijn deelname aan diverse landelijke talentenjachten en hij zit ook regelmatig bij het programma JENSEN! op de bank. Het is de bedoeling dat Andre Pronk voor de duur van 6 dagen door heel Nederland reist om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Glazenhuis.

advertentie
advertentie