GKV beslist in tweede helft wedstrijd tegen Rheko

16 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV speelde uit tegen Rheko een ijzersterke tweede helft, waardoor de achterstand - opgelopen in het eerste bedrijf - snel weggepoetst werd: 13-20.

De Gorcumse korfballers hadden het in de eerste helft moeilijk met het zeer felle en onbesuisde Rheko in de praktisch volle sporthal in Rheden. De ploeg liet vooral verdedigend regelmatig steken vallen met een achterstand van 9-7 bij rust als gevolg.

Na rust verzette GKV de bakens onder aanvoering van Kees Baks. Zowel aanvallend als verdedigend kreeg de ploeg de wedstrijd onder controle en speelde het weer als een team.

Bij 12-12 liep GKV uit naar 12-19 dankzij rake schoten van de schutters Eliza Roest en Rachid Maachi. Ook doordat de vele forse overtredingen van de thuisclub bij het invullen van de steunpositie door de GKV dames flink wat strafworpen opleverde. De thuisclub kon daar aanvallend met alle goed wil van de wereld weinig meer tegenover stellen.

Coach Jan Tonny Visser was content dat zijn ploeg na de rust de knop omzette, zich niet langer gek liet maken en het eigen vertrouwde spel ging spelen. ,,Het verbaasde me niet dat veel ploegen het in Rheden moeilijk hebben met het fanatisme en de speelwijze van Rheko."

Zaterdag speelt koploper GKV thuis in sporthal de Hoefslag de topper tegen naaste belager Nieuwerkerk. Aanvang 17.00 uur. GKV kan een mooie slag slaan, maar Nieuwerkerk is een lastige tegenstander. Uit werd met 21-18 verloren, waarbij Nieuwerkerk verdedigend het GKV-spel probeerde te ontregelen door achter verdedigen en in de tweede helft het spel naar zich toetrok door een sterke verdedigende rebound. Beide ploegen beschikken in potentie over een groot scorend vermogen dus als de ploegen goed los gaan kan het een smulpartij worden.

Doelpuntenmakers: Eliza Roest 9, Rachid Maachi 8, Kees Baks 1, Tamara van de Bosch 1, Yvonne Casteleyn 1.

Uitslagen: Rheko-GKV 13-20, Nieuwerkerk-Tjoba 23-19, Oranje Wit-Vriendenschaar 26-20, Vitesse-Oost Arnhem 18-23.

Stand: GKV 7-11, Nieuwerkerk 8-9, Oranje Wit 8-9, Oost Arnhem 8-9, Tjoba 8-8, Vriendenschaar 8-7, Rheko 8-6, Vitesse 7-3.