Waterpoloërs missen veel kansen, maar winnen toch

6 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de hoogste klasse van het district geeft de 1e plaats recht op rechtstreekse promotie naar de landelijke competities en de 2e plaats geeft recht op het spelen van een play-off wedstrijd voor promotie. PCG/SVO en Widex GZC Donk staan gezamenlijk met evenveel punten op de eerste en tweede plaats. Daarna wisselen ‘zo’n beetje 4 ploegen bijna iedere week van plaats op de 3e plaats. Zaterdag was De Lansingh in Krimpen aan den IJssel de tegenstander en vandaag stonden zij op die 3e plaats. Op papier een topper dus.

Dit werd de wedstrijd van de gemiste kansen. PCG/SVO scoorde op de helft van de 1e periode de 0-1, nadat het eerder al zeker twee niet was gelukt om 100% kansen te benutten. Eenmaal op voorsprong gekomen, werd deze de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Al moet gezegd dat met name door het missen van vele kansen en het slecht uitspelen van de man-meer situaties de mannen van coach René Schoffelmeer ook niet echt afstand konden nemen van de tegenstander. De Lansingh begon zelfs zozeer te rekenen op het missen van de kansen, dat ze twee man gewoon lieten liggen op de helft van PCG/SVO als die in de aanval waren. Het was voor de ploeg van aanvoerder Chiel den Otter dan ook steeds heel hard werken om telkens weer op tijd terug te zijn om een tegendoelpunt te voorkomen. Maar het was toch vooral het fabuleuze keepen van Jochem van Wieren dat de “Russisch Roulette” taktiek van De Lansingh uiteindelijk niet werd beloond en met de uiteindelijke 6-9 overwinning blijven de kampioenskansen in stand.

De doelpuntenmakers waren Lennart van Wieren (2), Derek Klad, Mark van den Brom, Gaël Penhoat, Menno Cloostermans (3) en aanvoerder Chiel den Otter. Op Zaterdag 12 februari komt d’Elft 2 uit Delft naar het Caribabad en is de volgende tegenstander.Deze wedstrijd begint om 20.30 uur.