Cariba-bad vaart wel bij de kwakkelende zomer

31 juli 2011 om 00:00 Nieuws

Terwijl buitenbaden zoals De Doetse Kom in Giessenburg en De Tobbe in Arkel door het slechte zomerweer gebukt gaan onder afnemende bezoekersaantallen, zo 'blij' is het Gorcumse Caribabad met het kwakkelende weer. ,,Mensen willen ondanks het slechte weer toch zwemmen,'' laat assistent bedrijfsleidster Inge Dreux weten en vervolgt: ,,Dan is een subtropisch zwemparadijs zoals het Caribabad natuurlijk een uitkomst. Mensen die anders in de buitenbaden in Arkel of Giessenburg zijn te vinden, trekken bij slecht weer richting Gorinchem. Bij ons kan er weer of geen weer het gehele jaar door gezwommen worden. De afgelopen juli maand merkten wij dat direct aan het aantal bezoekers. Een gepland dagje zwembad laten de mensen zich tijdens de vakantieperiode niet ontnemen. Kan dat niet buiten, dan verhuist men massaal naar binnen en natuurlijk voorzien wij dan als enig subtropisch bad in een belangrijke regionale behoefte."

GORINCHEM- Het Caribabad vaart wel bij het slechte zomerweer. Terwijl de buitenbaden in de regio kreunen en steunen onder de slechte juli maand, ziet het Gorcumse subtropische zwemparadijs de bezoekersaantallen juist toenemen. Nu een verhuizing door de verbreding van de A27 van de baan is, wordt er gewerkt aan de verdere toekomst van het zwembad. Zo werd er aan het begin van de zomervakantie een nieuwe beweegbare vloer in het wedstrijdbad aangebracht. Daarnaast verschenen er buiten een aantal nieuwe spelelementen in het peuterbad.

Als het in het recreatiebad te druk wordt, gaat ook het wedstrijdbad open, zodat iedereen aan zijn of haar trekken komt. Het recreatiebad werd in de eerste drie weken van de zomervakantie voorzien van een nieuwe beweegbare vloer. Inge Dreux: ,,De oude vloer, die er al vanaf 1988 in zat, voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. Bezoekers vragen me wel eens wat het nut van zo'n beweegbare vloer is. Dat is vrij eenvoudig uit te leggen. Tijdens het leszwemmen is het van belang dat voordat lessende kinderen het diepe in kunnen, zij in die periode in het water kunnen staan. Ook bij het aqua-joggen is de instelbare vloer van groot belang. Bijkomend voordeel van de nieuwe vloer is dat wij tijdens onderhoud het wedstrijdbad niet meer hoeven leeg te pompen. Met een inhoud van 881.000 liter is dat natuurlijk een behoorlijke besparing."

Ook buiten hebben er deze zomer aanpassingen plaatsgevonden. ,,In het peuterbad,'' laat Inge Dreux enthousiast weten, ,,hebben wij een aantal speelelementen toegevoegd. Ons buitenbad heeft vanwege het prima weer in de voorjaarsvakantie veel bezoekers getrokken. Dat dit nu wat minder is, komt niet alleen vanwege het slechte weer, maar ook vanwege het feit dat veel mensen op vakantie zijn. Toch zijn wij zeker niet ontevreden over de bezoekersaantallen. Jaarlijks mogen wij 330.000 bezoekers verwelkomen. Een voorzichtige schatting laat zien dat het er dit jaar waarschijnlijk meer gaan worden."

,,Dat komt niet alleen vanwege de faciliteiten, maar ook door het hoge voorzieningenniveau en de klantvriendelijkheid. Een bezoek aan ons bad voelt voor de mensen echt als een dagje uit. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dat gevoel ook nog steeds heb ondanks dat het mijn werk is,'' laat ze lachend weten.

Even was er sprake dat het Caribabad zou moeten verhuizen vanwege een verbreding van de A27. Inmiddels is bekend geworden dat dat scenario weer in de kast mag. Inge Dreux: ,,Achteraf zijn we daar wel blij mee. Hoewel het huidige pand natuurlijk niet meer één van de jongsten is, voldoet het nog ruimschoots aan alle eisen. In eerste instantie had ik, toen een verhuizing nog een optie was, zoiets van 'leuk, een nieuw zwembad', maar bij nader inzien kreeg ik toch wel mijn bedenkingen. Ik ben blij met onze huidige accommodatie en zeker de plek waarop het staat.''

advertentie
advertentie