Frans Vermeulen nieuwe trainer SVW

18 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Frans Vermeulen, oud-speler en voormalig technische directeur van de Utrechtse hoofdklasser Elinkwijk, is door SVW voor één seizoen vastgelegd als trainer. De oud-speler van de Zuilense volksclub volgt daarmee de recent overleden trainer Rob Colijn op.

Uit respect voor hun oud trainer wenste de Gorcumse voetbalvereniging niet eerder een vervanger te benoemen en nam clubicoon Kees van Baalen de functie van Colijn waar. ,,We zijn de spelersgroep erkentelijk voor de bereidwilligheid om na de dood van Rob Colijn gezamenlijk en in harmonie te streven naar een zo goed mogelijke voorbereiding op de start van de nieuwe competitie. Wij zijn trots op hen. Zodoende heeft de vereniging Rob Colijn ook op deze wijze kunnen eren", aldus het bestuur in een persverklaring.

De 58-jarige Vermeulen is een nieuw gezicht binnen het Zuid-Hollandse trainersgilde. Een 'rookie' is de Nieuwegeiner echter niet in het trainersvak. Hij was onder andere trainer bij het Veenendaalse DOVO, het Oosterhoutse TSC en bij De Meern. Dat is de club van Frans van Seumeren, de 'suikeroom' van FC Utrecht. Ook was Vermeulen cursusleider bij de KNVB.

De benoeming van de nieuwe oefenmeester heeft in nauw overleg met de spelersgroep van de streepjes plaats gevonden. Met zijn komst wil de Gorcumse formatie met attractief en dominant voetbal zo snel mogelijk weer promoveren naar de tweede klasse. Onder leiding van de nieuwe trainer leverden de Streepjes in hun eerste bekerduel een alleszins acceptabele prestatie. Tegen Schelluinen, dat een klasse hoger speelt, werden de punten gedeeld: 1-1. Johan Schrijver scoorde voor de Molenburgbewoners, Michael Kooijman deed dat namens de blauwwitten. Beide ploegen spelen nog tegen SCO/TOFS en HSSC '61, voordat de competitie start.

advertentie
advertentie