Donk geen obstakel voor waterpolo dames

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De dames van SG de Linge/PCG hebben de laatste wedstrijd van 2011 vrij eenvoudig gewonnen. De zege op Donk was de twaalfde uit even zoveel wedstrijden.

Vanaf de eerste periode namen de Leerdam-Gorcumse dames de leiding. Via Merle Renfurm, Sandra Beumken (twee maal) en Marieke van Schaik stonden er na één periode vier doelpunten voor de thuisploeg op het scorebord. Een afstandsschot van Donk bracht de tussenstand op 4-1. In de tweede periode kwam Donk terug naar 4-2 via een afstandsschot. Uit een overtalsituatie kon Lieke van 't Hart de 5-2 maken. Donk bleef echter doorzetten en maakte even later, weer van afstand, de 5-3. Aan het eind van deze periode kon Lieke van 't Hart vrij door komen op de keepster en bracht het verschil daarmee op drie (6-3).

In de derde periode kreeg de thuisploeg al snel een overtalsituatie. Deze werd simpel uitgespeeld en Merle Renfurm schoot de 7-3 binnen. Hiermee was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. In verdedigend opzicht kwam de Linge/PCG twee keer in ondertalsituatie door tijdstraffen van Merle Renfurm en Anouk Kemkes. Donk wist hier echter geen gebruik van te maken. Uit tegenaanvallen konden Roos Visser en Lieke van 't Hart wel scoren en brachten de stand op 9-3. De laatste periode begon nog goed, met een midvoor goal van Sandra Beumken. Vervolgens zakte de wedstrijd een beetje in en kon Donk nog twee maal scoren, 10-5.

Doelpuntenmakers: Lieke van 't Hart 3, Sandra Beumken 3, Marieke van Schaik 2, Merle Renfurm 1 en Roos Visser 1.

Al met al een overwinning die nooit in gevaar is geweest. De eerste seizoenshelft is afgesloten met 12 overwinningen uit 12 wedstrijden. De dames gaan met een riante voorsprong, van 9 punten, de winterstop in. Op zaterdag 7 januari speelt de ploeg een bekerwedstrijd in Papendrecht tegen dames 2 van de Wiekslag, dat tevens een achtervolger is in de competitie.

advertentie
advertentie