Collectief sterk Goba pakt winst in Hoofddorp

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/HOOFDDORP - Goba kent een uitstekende start van 2012. Na een inzinking is het team van Peter Start daadkrachtig begonnen aan de tweede competitiehelft. Moest verleden week Punch het onderspit delven, afgelopen vrijdag was Hoofddorp niet aan staat van het collectief sterke Goba te winnen.

Goba kon in deze doordeweekse wedstrijd geen gebruik maken van Jerôme de Vries, Bob de Graaf en Bas Gaarthuis. Bij Hoofddorp was de spelmaker Bas Snijders verhinderd te spelen. Goba startte met de licht geblesseerde Richard Hageman, die de enige center was bij Goba, omdat Ardan Cusell door werkzaamheden pas in de tweede helft aanwezig kon zijn. Hoofddorp wist met goed verdedigen dit gevaar aan banden te leggen.

De wedstrijd had een chaotisch karakter, waardoor de ploegen met een lage score de pauze ingingen. Toch wist Goba door grote inzet en veel vechtlust de rust met een minieme voorsprong te bereiken. Daarna kantelde wedstrijd doordat ook Ardan Cusell de ploeg kwam versterken. Er kwam meer rust en structuur in het team en verdedigend liet Goba geen steek meer vallen. Met een 59-72 overwinning staat Goba nu stevig op een zevende plaats in de Promotiedivisie.

Aanstaande zaterdagavond speelt het thuis tegen Akrides uit IJmuiden en kan Goba zijn positie in de middenmoot verder versterken.