Winst voor GKV tijdens streekderby

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - GKV heeft afgelopen zaterdag een prima teamprestatie neergezet en is de terechte winnaar van de streekderby tegen het Hardinxveldse Vriendenschaar. Met een eindstand van 8-11 blijven de Gorcumers koploper samen met TOP uit Arnemuiden. De Hardinxvelders blijven met 0 wedstrijdpunten staan.

In de eerste helft was GKV duidelijk sterker dan de thuisploeg, met lang balbezit en veel kansen, maar kon dit moeilijk in doelpunten omzetten, ook door 2 gemiste strafworpen. De ruststand werd uiteindelijk 3-4. Na de pauze kwam GKV dankzij Niels Zandee snel op 3 - 5, maar Vriendenschaar vocht zich knap terug in de wedstrijd mede door een dubbelscore van Krista Kop en nam een 6 - 5 voorsprong. Jeremy van 't Hof bracht van afstand GKV 1 weer op gelijke hoogte 6 - 6.

Met nog 20 minuten op de klok kwamen de vanwege licht blessures als wissels gestarte Kees Baks en Petra Verschoor in de ploeg voor Rudolph Dekker en Maren den Besten. GKV werd weer sterker. Kees Baks scoorde direct een hele fraaie vrije bal en dankzij afstandsschoten van Saskia de Waard en Suzanne kwam de Gorcumse ploeg 10 minuten voor tijd op een 7 - 9 voorsprong. Dankzij Krista Kop kwam Vriendenschaar weer op 1 punt maar afstandsschoten van Kees Baks en Jeremy van 't Hof leverde een een terechte 8 - 11 overwinning op.

Coach Leon Kwakernaat toonde zich bijzonder tevreden, want wederom staat zijn ploeg verdedigend goed. en geeft heel weinig weg. In de aanval blijft het team met veel inzet volharden om kansen voor iedereen te creëren, met het gewenste resultaat.

Zaterdag speelt GKV om 16.00 u op Mollenburg tegen Rust Roest. Vorig veldseizoen moesten de Gorcumers 2 nederlagen incasseren tegen de ploeg uit Eindhoven. Dit vernieuwde GKV team zal dit recht willen zetten tegen de ploeg van korfbalicoon en nu trainer Leon Simons. Aanvang 16.00 uur.