Gezond leven met het hele gezin

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gezonde Regio verzorgt dinsdag 21 januari een interactieve workshop 'Leefstijl: Gezond leven met het hele gezin'. In de workshop komen vooral veel praktische aanpassingen aan bod die het mogelijk maken om als gezin (nog) gezonder te leven. Daarnaast volgt informatie over het project Thin Bizzy, een project waarin een behandelprogramma voor jongeren met ADHD en overgewicht onderzocht wordt.

De Gezonde Regio organiseert de workshop in samenwerking met de projectleiders van het project Thin Bizzy van de Yulius Academie. De workshopgevers zijn dr. Leonie Vreeke, hoofd onderzoekslijn neuropsychiatrie Yulius Academie en psycholoog en Iris Ham, projectleider Thin Bizzy en orthopedagoog. De workshop begint om 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en eindigt om 21.00 uur. Deelname aan de workshop is gratis. De workshop vindt plaats bij het Natuurcentrum Gorinchem, G. Van Andelpark 1, te Gorinchem.

Overgewicht komt steeds vaker voor in Nederland en wordt grotendeels veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Ook komt overgewicht op steeds jongere leeftijd voor. Ook hebben jongeren met overgewicht vaker te maken met vooroordelen en pesterijen. Dit kan leiden tot psychische problemen zoals een depressie of een laag zelfbeeld. Het is daarom belangrijk om op jonge leeftijd al te werken aan een gezonde leefstijl. Kleine aanpassingen kunnen al voor grote verbeteringen zorgen. Deze interactieve workshop gaat dieper in op die aanpassingen.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen voor deelname is aanmelding verplicht. Dit kan tot 17 januari via thinbizzy@yulius.nl. Vermeld hierbij naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen dat wil deelenemen. Vragen? Neem dan contact op met Iris Ham, 088 405 61 94 of thinbizzy@yulius.nl.

-

advertentie
advertentie