Afbeelding
Janus Visser/BDU

SVW en Unitas strijden zaterdag in kraker om de groepswinst

25 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Maar liefst 37 maal werd er op dag drie van de Poort6 Champions Cup gescoord. Vanwege kerstavond stonden er maar vier wedstrijden op het programma. De ploegen in groep F kwamen dinsdagavond voor de eerste maal in actie. Leerdam Sport en Meerkerk kwamen daar als grote winnaars uit de bus. Groep A was toe aan de tweede speelronde. Favorieten SVW en Unitas wisten ook hun tweede optreden in winst om te zetten en strijden nu aanstaande zaterdagmiddag, als beide ploegen elkaar in de derde groepsfase treffen, in een onvervalste kraker voor de groepswinst.

Als eersten troffen op kerstavond de voetbal grootmachten Leerdam Sport en SteDoCo elkaar in de Oosterbliek. In een boeiend duel was het de ploeg uit Hoornaar die de score opende, maar zag de Glasstedelingen daarna niet alleen langszij, maar ook op voorsprong komen (2-1). Na een 2-2 ruststand brak de 'Chentouf' show aan. De gebroeders Akram en Achraf Chentouf zette de verliezende finalist van de vorige editie op een onoverbrugbare 6-2 voorsprong. Ondanks dat SteDoco daarna nog tweemaal scoorde, moest het lijdzaam toe zien dat ook Leerdam Sport het net nog eenmaal wist te vinden waardoor het met 7-4 de eerste overwinning van deze editie van de P6CC binnenhaalde. Doelpuntenmakers Leerdam Sport: Achraf Chentouf (2x), Akram Chentouf (3x). Cyrill Menges (2x). SteDoCo: Pascal van Delden (2x), Sam Versluis, Chris Boom.

Vierde klasser Schelluinen moest in wedstrijd nummer twee zijn meerdere erkennen in tweede klasser Meerkerk. Laats genoemde ploeg kwam geen moment in de problemen en kwam al snel op voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Schelluinen speelde op de counter, maar kwam duidelijk te kort. Op de 1-5 winst voor de Meerkerkers viel weinig af te dingen. Doelpuntenmakers Schelluinen: Marcel Steenland. Meerkerk: Floren Streefkerk (3x), Youri van Blanken, Jesse van der Wal.

SVW liet dinsdagavond zien tot het rijtje favorieten te behoren. Eerste klasser Almkerk werd met 2-4 verslagen. De Gorcumers kwamen op een ogenschijnlijk comfortabele 0-3 voorsprong, maar hadden een hele kluif aan Amkerk. Laatst genoemde ploeg had het geluk niet aan zijn zijde. Paal en lat stonden even zo vele treffers in de weg. De streepjes waren een stuk effectiever en beslisten de wedstrijd vlak voor tijd definitief in hun voordeel. Zaterdag gaat de Molenburgploeg op voor de groepswinst als aangetreden wordt tegen mede koploper Unitas. Doelpuntenmakers Almkerk: Fabio de Jong, Thomas Blankers. SVW: Mergim Shala (2x), Johnny Wijnbelt, Johan van Es.

Wederom en ruime zege voor Unitas dat Groot Ammers met 3-11 het nakijken gaf. Voor rust speelde de Gorcumers nonchalant, maar lieten vervolgens in het tweede bedrijf zien tot de top titelkandidaten te behoren. Smaakmakers Mohammed Bourkouche, Christiaan Perrier en Corné van Horik hadden een groot aandeel in de ruime overwinning. Na een 0-4 ruststand liep de Molenvlietploeg daarna, met bij vlagen prima zaalvoetbal, uit na een verdiende 3-11 eindstand. Zaterdag treffen de roodbroeken 'aartsrivaal' en mede koploper SVW. Dan zal duidelijk worden wie er groepswinaar in poule A zal worden. Doelpuntenmakers Groot Ammers: Arco Schep, Pim Rijke, Jesse den Engelsman. Unitas: Mohammed Boukrouche (3x), Christiaan Perrier (2x), Corné van Horik (2x), Jamy Goemaat, Patrick Zwart, Yousef Pyla, Rida Assaban.

advertentie
advertentie