Arkel boekt zakelijke overwinning

23 februari 2014 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Wisselvalligheid blijft troef bij Arkel. Een week eerder maakten de manschappen van Teus Jakobs het titelkandidaat Streefkerk nog moeilijk en hadden zij pech de punten te moeten delen met de Strevelanders. Zaterdag was de Schoonzigtploeg, in de Giessenlandse derby tegen Noordeloos, geen schim van de ploeg die een week eerder liet zien tot de beter voetballende teams in de vierde klasse C te behoren. Ondanks het balbezit waren de kansen in eerste instantie voor de thuisploeg. Sven Hordijk had oog in oog met de Arkelse sluitpost René Sijnke Noordeloos zelfs op voorsprong moeten brengen, maar faalde in de afwerking. Nu waren het de bezoekers die vlak voor de thee uit het niets op 0-1 kwamen door Dylan Verschoor. Na de rust viel de wedstrijd snel in het slot. Het was Remie Schuurman van Klaveren die in de 50ste minuut de 0-2 aantekende, terwijl de Arkelaren even later de 0-3 cadeau kregen toen de bal om onduidelijke reden op de stip ging. Het was routinier Maurice Schopenhauer die het presentje vervolgens uitpakte (0-3). De tegentreffer van Patrick Slijkoort in de slotfase van het duel (1-3) bracht de Arkelse overwinning niet meer in gevaar.