5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLEEUWIJK - Moniek van Breugel en Esmee Sterrenburg, twee leerlingen uit de eerste klas van de Schans in Sleeuwijk, hebben een actie georganiseerd, waarmee ze medescholieren zover hebben gekregen dat zij hun haar wilden doneren aan stichting Haarwensen.

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Naast een voorlichting hebben de leerlingen ook een collecte georganiseerd om geld in te zamelen. Eén docent heeft daar een uitdaging van gemaakt. Hij heeft zich uit solidariteit kaal laten scheren als er een bedrag opgehaald zou worden van € 300,00. Uiteindelijk werd er € 500,00 opgehaald.

Afgelopen woensdag zijn kapsters van kapsalon Piet Vos uit Werkendam op school geweest om Moniek van Breugel, Daisy Verwoert en Roseline in't Veld te knippen.

Bijzonder aan deze actie was dat Moniek dit voor de derde keer heeft gedaan. Voor meer informatie: www.csdehoven.nl

advertentie
advertentie