Coalitieakkoord

13 mei 2014 om 00:00 Voorpagina

GORINCHEM - De formatie in Gorinchem is bijna rond. Dat laten de coalitiepartijen weten. Het conceptcoalitieakkoord van de SP, VVD, D66, ChristenUnie/SGP en GroenLinks is namelijk gereed. Het 'akkoord op hoofdlijnen' wordt deze week onder embargo voorgelegd aan de oppositiepartijen en is eind van de week openbaar. De kandidaten voor de wethoudersposten zijn Eva Dansen (SP), Marcel Doodkorte (VVD), Arnie Faro (D66), Hans Freije (ChristenUnie/SGP) en Arjen Rijsdijk (GroenLinks).

De afgelopen weken werkten SP, VVD, D66, ChristenUnie/SGP en GroenLinks voortvarend en in een goede sfeer aan de totstandkoming van het coalitieakkoord dat het motto 'Verbindend, levendig & zorgzaam' meekrijgt. Het is een akkoord op hoofdlijnen, waarin de coalitiepartners hun koers, ambities en afspraken voor de nieuwe bestuursperiode aangeven.

VVD-fractievoorzitter Attie Mager is blij: ,,Ik ben erg opgelucht. Hier is veel tijd in gaan zitten en het waren zulke intensieve weken. Dat ik vanavond een avond niets heb is gek maar wel fijn. Het was een bijzonder proces en alles verliep in een goede verstandhouding. We zagen elkaar heel erg vaak en gingen vaak tot laat door met praten. Als een aantal partijen wilde stoppen om de dag erna verder te gaan omdat de vermoeidheid toesloeg, leidde dat bij niemand tot irritatie. Het waren intensieve maar ook echt hele mooie weken met een goed resultaat voor Gorinchem."

De coalitie investeert in een constructieve relatie met en binnen de gemeenteraad waarbij de oppositiepartijen volop mee (kunnen) doen en hun accenten kunnen inbrengen. Daarom wordt het conceptakkoord ook aan hen voorgelegd. Vrijdag aanstaande wordt de definitieve versie openbaar.

De coalitiepartners hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke visie op overheid en samenleving. Zij delen de wens te werken aan een sociale, solide gemeente die dicht bij haar inwoners, ondernemers, en maatschappelijke partners staat. Het coalitieakkoord borduurt voort op het ingezette beleid van de vorige raadsperiode. Het coalitieakkoord wordt donderdag 22 mei aangeboden aan de raad en ook worden dan de wethouders benoemd.

advertentie
advertentie