Kozakken Boys klimt naar tweede positie

14 september 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Topklasser Kozakken Boys boekte zaterdag de derde seizoensoverwinning en stoomde daardoor op naar de tweede positie op de ranglijst. De ploeg uit Werkendam, nog steeds zoekende naar de beste vorm, speelde zeker niet het beste voetbal, maar won wel met 2-4 van Excelsior Maassluis. Op sportpak Dijkpolder werd de toeschouwers tijdens het eerste bedrijf een gelijk opgaand duel voorgeschoteld met kansen voor beide ploegen. Verdedigend vertoonden de Boys voor rust echter de nodige haarscheurtjes. De vroege treffer, Daan Smith scoorde in de 13de minuut de 1-0 voor de thuisploeg, was daar een duidelijke resultante van. Lang duurde het echter niet voordat de Werkendamse voorwaartsen de schade hadden gerepareerd. Na een vloeiende aanval stond Gwaeron Stout in de 19de minuut aan het einde en bracht de gelijkmaker op het scorebord (1-1). In de 35ste minuut zagen de Boys er andermaal defensief niet goed uit waarvan ex-Kozak Maruchen Zimmerman profiteerde (2-1). Vijf minuten voor rust stak Excelsior speler Roel Stoffels de manschappen van Danny Buijs een handje toe door de bal in eigen doel te deponeren (2-2). Na de thee bracht Buijs spits Madjer Lukoki in. Een gouden wissel zou in het verloop van de wedstrijd blijken. Lukoki liet zich, na goed voorbereidend werk van Richie Basoski, in de 49ste minuut direct gelden door de Boys op voorsprong te brengen (2-3). Voor zijn 2-4 had Lukoki geen hulp van een ploeggenoot nodig. In de 60ste minuut pakte hij de bal ter hoogte van de middenlijn op om die vervolgens pas af te staan toen hij het kleinnood tegen het net joeg (2-4).