Fred Delfgaauw
Fred Delfgaauw Studio Peer

Studio Peer Gorinchem krijgt alsnog subsidie van Fonds Podiumkunsten

20 maart 2021 om 14:24 Kunst

GORINCHEM Studio Peer krijgt alsnog subsidie van het Fonds voor de Podiumkunsten. Het Gorinchemse Studio Peer is de werkmaatschappij van Fred Delfgaauw van waaruit hij zijn eigen producties maakt, Theater Peeriscoop exploiteert en intensief inzet op het begeleiden en coachen van talenten via Productiehuis Peeriscoop.

Studio Peer is verheugd dat het negatieve advies van tafel is en ze nu met structurele steun van het fonds Podiumkunsten de producties voor de komende jaren kan gaan realiseren. Onderdeel van die plannen is een wisseling van de wacht waarbij Fred Delfgaauw de artistieke leiding van Studio Peer gaat overdragen aan Ida van Dril. Fred zal zich voornamelijk gaan inzetten voor de landelijke en de regionale talentontwikkeling.

Gemeente Gorinchem heeft opdracht gegeven om voor de komende periode binnen de regio nog meer verbindingen te leggen met andere domeinen, zoals sociaal cultureel werk, zorg en onderwijs. Voor die opdracht en de regionale talentontwikkeling, die overigens geen deel uitmaakt van Studio Peer, ontvangt Theater Peeriscoop een ontwikkelingsbijdrage van de gemeente. Het streven is om minder afhankelijk te worden van publieke fondsen en meer steun te mobiliseren uit private middelen

BEZWAAR GEGROND Het Fonds Podiumkunsten laat weten dat het bezwaar van Studio Peer tegen het niet honoreren van zijn subsidieaanvraag door Fonds Podiumkunsten gegrond is verklaard door een onafhankelijke bezwaarcommissie. Studio Peer ontving in de periode 2017-2020 al een meerjarige subsidie. Voor de periode 2021- 2024 werd aan Studio Poer in eerste instantie geen subsidie meer toegekend. Na een bezwaarprocedure kreeg het Fonds Podiumkunsten het advies van de onafhankelijke bezwaaradviescommissie om de aanvraag alsnog te honoreren. De reden is dat er geen voorstellingen waren bezocht in de afgelopen periode en de adviescommissie haar beoordeling heeft gebaseerd op indirecte bronnen, zoals online beschikbaar beeldmateriaal
Hot Fonds Podiumkunsten erkent dat het ontbreken van bezoekersverslagen niet in lijn is met zijn formele kaders en volgt het advies van de bezwaarcommissie Het betreft een uitzondering bij alle andere aanvragen van gesubsidieerde gezelschappen is wel sprake van bezoekverslagen van adviseur van het Fonds. Het Fonds heeft inmiddels maatregelen getroffen om herhaling in de toekomst te voorkomen.
Met dit besluit over de aanvraag van Studio Peer wordt tevens de bezwaarprocedure van de meerjarige aanvragen 2021-2024 afgerond.

advertentie
advertentie