de Natuur
de Natuur Fete

Feest vieren in de natuur met vlinders, yogales en muzikale voorstelling van Peter en de Wolf

2 september 2021 om 14:14 Activiteiten

GORINCHEM Het Natuurcentrum Gorinchem in het Gijsbert van Andelpark viert van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september het Feest van de natuur. Met presentaties over eenvoudig tuinieren, de nachtvlindernacht, een muzikale kindervoorstelling en yoga op de uitkijktoren. Aanmelden voor de activiteiten kan via info@ncgorcum.nl of 0183-630911.

Op vrijdagmiddag om 16.00 uur geeft Marc Sterk van tuincentrum Sterk een presentatie over ‘de tuin als brug tussen mens en de wilde natuur’. Marc Sterk komt met de plantenkar en vertelt hoe je de tuin kunt beheren zonder te beheersen. En hij geeft advies over hoe je eenvoudig de biodiversiteit in de tuin kunt vergroten; dat is goed voor natuur en milieu en je blijft speels genieten en leren in eigen tuin! 

ZAKLAMPVISSEN Op vrijdagavond 3 september tijdens de Nachtvlindernacht worden na zonsondergang op het Natuurcentrum onder leiding van Johan Sterk de schoonheden van de nacht bestudeerd. Ze gaan nachtvlinders vangen, determineren en documenteren met Francien Walraven, Heleen  Wessels  en Els van Lis. Daarnaast begeleidt vleermuisspecialist Tim Breur (Breur Ecologie)  een vleermuisexcursie in de omgeving van het Natuurcentrum. En met faunaspecialist Richard Slagboom (NVWA, Prachtlint,  Arvalis)  kan je gaan zaklampvissen. Mocht het weer niet meewerken, dan wordt dit eventueel verplaatst naar 4 september. De activiteit is geschikt voor alle leeftijden en begint om 20.30 uur.

MUZIKAAL SPROOKJE Zaterdag 4 september o 11.00 en 13.30 uur wordt de muzikale kindervoorstelling ‘Peter en de wolf’gespeeld, het is een eigentijdse vrije versie van het door Sergej Prokofjev geschreven verhaal, toegesneden op jonge kinderen. Prachtige muziek, humor en poëtische momenten wisselen elkaar af. Mirjam van den Bogaard vertelt en speelt het stuk op theatrale wijze, Izak Boom schreef nieuwe muziek en illustreert dit muzikaal sprookje op tal van instrumenten, variërend van piano en accordeon tot mandoline, ukelele, gitaar en banjo. Mirjam van den Bogaard is theatermaker. Zij studeerde aan de Academie voor Theater in Tilburg, speelt en maakt o.a. solovoorstellingen en kindervoorstellingen, regisseert en geeft theaterworkshops en dramalessen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en wordt gespeeld bij de hooiberg. De kosten zijn drie euro per persoon. 

YOGA Zondagmorgen kun je deelnemen aan yoga  op de uitkijktoren onder leiding van Constance Kerkhoff. Door yogaoefeningen worden niet alleen spieren opgebouwd en de lenigheid verbeterd. Yoga zorgt vooral voor een betere verdeling van de energie in je lichaam en brengt je steeds bezige geest tot rust. Dit bereik je door een bewuste ademhaling en krachtig werkende yoga sets. De yoga voor deze dag is heel geschikt voor beginners of mensen die geen ervaring hebben met yoga en meditatie. Constance Kerkhoff is de yogadocent. Zij wil graag mensen kennis laten maken met de vele gezondheidsvoordelen van bewust ademen en bewegen. Naast yogadocent is ze danscoach en geeft ze dansmeditaties en drumcirkels. Kosten voor deelname zijn drie euro.

Izak Boom en Mirjam van den Boogaard spelen de voorstelling Peter en de Wolf
Vliegende gewone dwergvleermuis
advertentie
advertentie