Afbeelding
SIMAV

Molens te bezichtigen tijden Open Monumentendag

4 september 2021 om 08:30 Evenementen

GORINCHEM Zaterdag 11 en zondag 12 september staan de deuren van monumenten open voor publiek. Ook de molens van SIMAV zullen grotendeels te bezoeken zijn. Molens brengen bezoekers terug naar de 16de en 17de eeuw, de tijd waarin ze gebouwd zijn. De rijke geschiedenis, het leven van de molenaar en de werking van de molen zijn te ontdekken tijdens een bezoek aan deze markante bakens van de polder.

Voor meer informatie over de molens en de huidige coronamaatregelen: www.simav.nl

De Molenstichting SIMAV beheert in totaal 36 Rijksmonumenten in de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden, waarvan 33 ‘volwaardige’ molens. Het doel van deze stichting uit 1956 is het in stand houden van dit historisch erfgoed voor komende generaties. SIMAV doet haar werk met circa 70 onbezoldigde vrijwilligers, zowel molenaars als allerlei specialisten. Het (algemeen) bestuur van de molenstichting bestaat uit de zeven Gemeenten in deze regio en het Waterschap Rivierenland.
Naast persberichten geeft SIMAV drie maal per jaar een uitgebreide (gratis) digitale Nieuwsbrief uit aan alle geïnteresseerden, vol wetenswaardigheden over de molens, de vrijwilligers en de stichting. Aanmelding via www.simav.nl, waar naast een schat aan informatie over de molens, ook een grote hoeveelheid foto’s te vinden is die als ondersteuning van artikelen in de media kunnen dienen.

Afbeelding
advertentie
advertentie