Ozan Cimen in pittig duel met ADO’20 speler. Meer Gurcuoglu (19) en Omar Boulamhayan (2) kijken toe. Theo Bos

Unitas boekt derde zege op rij

3 oktober 2021 om 20:43 Voetbal

GORINCHEM GVV Unitas heeft zondag met 1-0 gewonnen van ADO’20. ,,ADO stond goed georganiseerd maar ze hebben ons niet echt in de problemen gebracht’’, aldus Unitas-trainer Michel van Oostrum.

GVV Unitas – ADO’20 1-0

1-0 Everon Pisas 70’

In de eerste helft had de thuisploeg ,,het meeste balbezit’’, er volgden vervolgens ook enkele kansen maar het bleef bij 0-0. ,,Aan de bal was ADO wel gevaarlijk maar wij hebben zelf geen grote kansen weggegeven.’’ Tot het rustsignaal waren beide ploegen nog in evenwicht.

Na het startsignaal van de tweede helft bleef het spelbeeld nagenoeg onveranderd. Rond de 70ste minuut gaf Jerrel Hak een voorzet op Everon Pisas die de openingstreffer binnentikte namens de thuisploeg. ADO’20 probeerde vervolgens nog via ,,de omschakeling’’ om weer langszij te komen maar de defensie van Unitas hield stand.

Door de overwinning staat Unitas derde in de 3e Divisie B met 13 punten. Volgende week spelen de Gorcumers uit tegen UNA in Veldhoven, dat vijfde staat na een 3-2 verlies tegen Blauw Geel’38/JUMBO.

Spitsspeler Jerrel Hak staat aan de basis van 1-0.