Nederlandse jeugdselectie petanque. (vlnr: Jobbi Schefferlie, Elise Nuijten, Hans-Willem van Gellekom, Michelle de Blij, Kim van Gellekom, Luca Kok en Frans Velthuis.
Nederlandse jeugdselectie petanque. (vlnr: Jobbi Schefferlie, Elise Nuijten, Hans-Willem van Gellekom, Michelle de Blij, Kim van Gellekom, Luca Kok en Frans Velthuis. Miriam van Gellekom

Gorcumse petanquers schitteren op WK met derde plek

15 november 2021 om 10:09 Overig

GORINCHEM Tijdens het WK petanque in Spanje is zondag door het nationale jeugdteam van Les Boulistes gestunt door de derde plaats te veroveren. Het team met 2 spelers en 2 coaches van verraste al in de achtste finales met de uitschakeling van Spanje, één van de favorieten van het toernooi.

,,Het toernooi was eigenlijk toen al geslaagd”, aldus coach Frans Velthuis. Vervolgens werd na een 9-12 achterstand ook de petanque grootmacht Monaco naar huis gestuurd. De Gorcumse Elise Nuijten speelde de sterren van de hemel door het team uit een onmogelijke situatie te redden door van grote afstand het buutje (het kleine balletje) uit te schieten en uiteindelijk de overwinning binnen te slepen in de laatste menne (speelronde).

Coach Jobbi Schefferlie: ‘vergelijk het maar met een winnende omhaal in de kruising net voor het laatste fluitsignaal’. Elise roemt zelf vooral de teamgeest: ,,Ook Michelle, Kim en Luca speelden top en vol zelfvertrouwen, waardoor we ook bij achterstanden sterk terugkwamen. In de halve finale bleek Madagascar een maatje te groot, al werd in de eindstand van 9-13 ook hier duidelijk dat het om een top generatie gaat voor Nederlandse begrippen. Frankrijk ging er met het goud van door, maar zal voortaan rekening gaan houden met Oranje.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie