Links naar rechts: Elise Nuijten, Michelle de Blij, Kim van Gellekom, Luca Kok, Hans-Willem van Gellekom, Frans Velthuis en Jobbi Schefferlie.
Links naar rechts: Elise Nuijten, Michelle de Blij, Kim van Gellekom, Luca Kok, Hans-Willem van Gellekom, Frans Velthuis en Jobbi Schefferlie. D. Velthuis

Leden Les Boulistes naar WK Pétanque in Spanje

7 november 2021 om 13:39 Overig

GORINCHEM De Nederlandse delegatie voor het WK Pétanque Jeugd (onder 18) vertrekt woensdag 10 november naar Santa Susanna in Spanje. De delegatie bestaat uit vier spelers: Elise Nuijten, Michelle de Blij, Kim van Gellekom, Luca Kok, twee coaches: Frans Velthuis, Jobbi Schefferlie en delegatieleider: Hans-Willem van Gellekom. Vier van de zeven spelers zijn lid van Les Boulistes.

De gehele delegatie is in januari het voorbereidingstraject naar dit WK begonnen door ieder weekend gezamenlijk te trainen. Door de maatregelen rondom COVID-19 hebben alle trainingen buiten plaatsgevonden, zo ook in de winter. Het WK stond eerst gepland in Ayutthaya in Thailand, maar is mede door de pandemie verplaats naar Spanje. Het WK vindt plaats van 12 tot en met 14 november en is verdeeld in twee kampioenschappen; Triplette (drie tegen drie) en preciesieschieten. 

SPEELBANEN Les Boulistes is trots op het feit dat maar liefst vier van de zeven personen van de delegatie lid zijn in Gorcum. Elise, Michelle, Frans en Jobbi zijn actieve petanquespelers bij Les Boulistes en zijn ieder weekend te vinden op een toernooi in de Benelux. De jeu de boulesbanen in diverse wijken in Gorinchem dragen niet alleen bij als sportieve- en sociale ontmoetingsplaats, maar in dit geval ook als trainingslocatie. Gorinchem heeft bijna in iedere wijk speelbanen liggen met verschillende soorten ondergronden en dat vraagt om meerdere technische vaardigheden. Elise en Michelle hebben daardoor door de weeks regelmatig hun trainingen verricht op de speelbanen in de Gorcumse wijken. 

GORINCHEM BEWEEGT Frans en Jobbi hebben in de afgelopen periode ook deelgenomen aan de cursussen van ‘’Positief Coachen’’ vanuit Gorinchem Beweegt. Deze cursussen hebben bijgedragen aan hun professionele ontwikkeling om hun competenties en vaardigheden in de coaching uit te breiden. Geïnteresseerden kunnen het WK volgen op de facebookpagina van NLpetanque, Les Boulistes en via LaLigaSportsTV. 

advertentie
advertentie