Wethouder stimuleert afvalscheiding

4 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Met de komst van het voorjaar begint ook het enthousiasme voor de tuin weer te groeien. Er wordt gesnoeid, geveegd en oud blad wordt bij elkaar geharkt en voor je het weet puilt de groene container uit. Reinigingsdienst Waardlanden, een samenwerkingsverband tussen zes regiogemeenten, probeert zoveel mogelijk afvalstromen te scheiden om uiteindelijk zo weinig mogelijk restafval in de verbrandingsovens te krijgen. Hergebruik van afval als nieuwe grondstof hebben zij hoog in het vaandel staan. Om de inwoners in Gorinchem en omstreken extra te motiveren om hun afval nog beter te scheiden, biedt de reinigingsdienst bewoners de mogelijkheid om hun kleinere gft-bak van 140 liter gratis om te ruilen tegen een groter formaat van 240 liter of indien gewenst een extra container aan te vragen.

Dat afvalscheiding onder de inwoners leeft, blijkt uit het feit dat er regelmatig extra containers worden aangevraagd. Om deze trend positief te onderstrepen stapte wethouder Arjen Rijsdijk op de fiets naar de D.F. Pauwstraat om daar bewoonster Karin Mollemans persoonlijk haar nieuwe groencontainer te overhandigen.

Wilt u een extra groene container, of uw huidige groene container omruilen voor een grotere, neem dan contact op met Waardlanden: telefoon: (0183) 68 11 11 of via e-mail: info@waardlanden.nl. De container wordt bij u afgeleverd en het kost u allemaal niets. Het enige wat u nog hoeft te doen, is uw afval scheiden.

advertentie
advertentie